23948sdkhjf

Volvo i samhällets tjänst

På Volvo Museum i Göteborg kan du resa bakåt i tiden tillsammans med Volvo. 

Just nu pågår en utställningen "Volvo i samhällets tjänst" på Volvo Museum i Göteborg. Här kan besökare se specialfordon och tillhörande artefakter från bland annat polisen, räddningstjänsten, FN och försvarsmakten, fordon som belyser den roll Volvo har spelat i det svenska samhället. Flera av de utställda fordonen är inlånade från både privatpersoner och offentliga aktörer och har aldrig förr visats i denna konstellation. 

Arbetshästar i snart hundra år

Innan polisbilen fanns innebar patrullering att en polisman gick en förutbestämd rutt till fots. Med brandbilen förbättrades möjligheten att släcka eldsvådor radikalt. Med busslinjer öppnades helt nya möjligheter för att arbeta eller studera längre bort från hemmet.

Under snart 100 år har Volvo levererat arbetshästar till kommunala, statliga och andra verksamheter i samhällets tjänst.

Volvoambulans på Jamaica

Ambulanser räddade först liv genom att människor snabbt kom till vård och har sedan utvecklats så att vård kan ges direkt och under färd till ett sjukhus. För en lyckad insats är komforten och säkerheten oerhört viktig, både för patienten och personalen ombord. Volvoambulansen var vanlig i Sverige men blev dessutom en exportsuccé: den fanns runt om i Norden men också i länder som Nigeria, Jamaica och Thailand.

Specialutställningen är en del av Volvo Museums totala utställning som låter besökaren delta i en resa genom Volvos historiska arv från starten 1927 till nutid, med allt från klassiska modeller och prototyper till historiska bilder och dokument. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125