23948sdkhjf

Ny stororder till Alexander Dennis

I november förra året lade Stagecoach en rekordorder på 200 Enviro400 från Alexander Dennis. Nu kommer nästa order.

Den här gången beställer Stagecoach 55 bussar från fordonstillverkarens nya batterielektriska dubbeldäckare Enviro400EV.

Alexander Dennis premiärvisade den nya generationen Enviro400EV på Euro Bus Expo tidigare förra året. Dubbeldäckaren har ett batteri på 472 kWh, en räckvidd på 260 brittiska miles (418 kilometer) och kan ta emot upp till 96 passagerare.

Bussarna som Stagecoach beställt blir Alexander Dennis första fasta beställning, och fordonen kommer att sättas i trafik i Oxfordshire i slutet av året.

– Vi har en positiv erfarenhet av att arbeta med Alexander Dennis för att minska koldioxidutsläppen hos vår flotta över hela landet, inklusive i Skottland där vi inom kort kommer att introducera Storbritanniens första helt elektriska kollektivtrafik i en stad, säger Sam Greer, ingenjörsdirektör för Stagecoach, i en kommentar.

Alexander Dennis

Alexander Dennis (Alexander Dennis Limited, ADL) är en global ledare inom design och tillverkning av dubbeldäcksbussar och är också Storbritanniens största busstillverkare. 

Alexander Dennis erbjuder enkel- och dubbeldäcksfordon under varumärkena Alexander Dennis och Plaxton, och har över 31 000 fordon i drift i Storbritannien, Irland, Europa, Hong Kong, Singapore, Nya Zeeland, Mexiko, Kanada och USA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nu byggs den nya tågdepån i Falköping
Särskild organisation ska lösa tågkaos
Han ska leda Iver
Dieselbussar fortfarande populärast
Nya modellavtalet för bussupphandling mer omfattande
DB fasar ut farligt bekämpningsmedel
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.111