23948sdkhjf

Ny biljettapp förenklar resandet

Det danska bolaget Rejsekort & Rejseplan A/S, som levererar biljett- och planeringssystemet för resor i kollektivtrafiken, är på väg att utveckla en ny funktion, en rikstäckande biljettapp.

I Danmark används planeringssystemet för resor, Rejseplanen, omkring 1,4 miljoner gånger per dag, och bolaget bakom produkten genomförde nyligen en kundundersökning över nöjdheten med planeringsverktyget och biljetten Rejsekort.

Enligt Rejsekort & Rejseplan A/S uppgav 86 procent av de tillfrågande att Rejseplanen underlättar resandet i kollektivtrafiken. 

Det, tillsammans med resenärers efterfrågan på digitala lösningar, har lett fram till att bolaget utvecklat den nya appen RejseBillet. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

– RejseBillet blir den första appen i Danmark som erbjuder rikstäckande enkelbiljetter och periodkort. Det är första steget på resan mot digitaliseringen av Rejsekort och vi ser fram emot att kunna erbjuda ytterligare en produkt som resenärer som använder kollektivtrafik i Danmark kan njuta av i sin vardag, säger Kasper A. Schmidt, vd på Rejsekort & Rejseplan A/S, i en kommentar.

Appen beräknas vara klar i slutet av årets första kvartal, och ska göra det möjligt för resenärer att köpa enkelbiljetter över tariffområden, regioner och med olika transportmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094