23948sdkhjf

Göteborgs Hamns vd slutar

Elvir Dzanic lämnar rollen som vd för Göteborgs Hamn i augusti.

Sommaren 2019 tog Elvir Dzanic över rollen som vd för Göteborgs Hamn, men nu fyra år senare har han beslutat att lämna bolaget. I stället kommer han att gå över till att bli vd för rederiet Wallenius Sol.

Det skriver Göteborgs Hamn i ett pressmeddelande.

– Jag har haft exceptionellt fina år på Göteborgs Hamn AB. Vi har finjusterat vår riktning, positionerat oss på den europeiska marknaden, etablerat en grön och digitaliserad affärsmodell som skapar värde till våra kunder, lyckats generera tillväxt genomgående och expanderat hamnen genom markförvärv. Vi har dessutom lyckats etablera unika samarbeten som lett till nya bolagsbildningar och nya logistikaffärsområden som stärkt hamnens konkurrenskraft, säger Elvir Dzanic i pressmeddelandet och fortsätter:

– Det är alltid vemodigt att lämna något man trivs med, men jag känner mig mycket trygg i bolagets riktning och den styrkeposition vi utgår ifrån, inte minst givet den kompetens som finns i bolaget och i den mycket vassa ledningen. Men det är dags att gå vidare till nya utmaningar och i dessa ser jag fram emot att försätta arbeta för att stärka svensk konkurrenskraft.

Fram tills dess att Elvir Dzanic slutar i augusti, kommer han att fortsätta leda verksamheten tillsammans med Göteborgs Hamns vice vd Malin Collin.

Artikeln är en del av vårt tema om RES: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tobbes Resor vann Guldbussen
Vann skolskjutsuppdrag
Han ska leda KollA
Nyutvecklade intercitybussar från Setra
Rapporten: Kvinnor reser mer kollektivt än män
Vägforum 2023: Kostnader för nationell plan under lupp
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.101