23948sdkhjf

Bjerking satsar på järnväg

Teknikkonsultföretaget Bjerking, som verkar inom samhällsbyggnad, tar klivet över till järnväg. Målsättningen är att skapa ett nytt verksamhetsområdet med bas i Luleå.

Bjerkings expansion av verksamheten till att även omfatta järnväg, skriver företaget passar in i deras andra verksamheter som består av bland annat samhällsbyggnad samt hållbarhet och miljö.

– Järnvägskompetensen blir sista byggstenen i vårt affärsområde. Vår förhoppning är förstås att vi kommer att få ta del av järnvägs- och industrisatsningarna i norra Sverige, säger Lennart Zetterlund, affärsområdeschef Samhällsbyggnad, i en kommentar.

Bjerking har som målsättning att inom tre år skapa en grupp bestående av kompetens från hela järnvägsbranschen (bana, el, signal och tele). Inledningsvis kommer verksamheten dock att bestå av senior kompetens med erfarenhet inom spårprojektering.

– Det här är en långsiktig satsning för oss. Vi har redan idag träkonstruktörer på plats i Luleå, men nu kan vi etablera oss på allvar. Målet är att bli en känd spelare på marknaden i Norrbotten, säger Lennart Zetterlund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nu byggs den nya tågdepån i Falköping
Särskild organisation ska lösa tågkaos
Han ska leda Iver
Dieselbussar fortfarande populärast
Nya modellavtalet för bussupphandling mer omfattande
DB fasar ut farligt bekämpningsmedel
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.173