23948sdkhjf

Ledare # 1 Sveriges mesta barockpärla

Vägen till Läckö slott slingrade sig genom det pastorala landskapet på Kållandsö. Vi hade gjort en avstickare på väg till barnets rugbyturnering i Vänersborg, eftersom jag alltid drömt om att få se Läckö slott. Och vilken praktfull vy när spirorna började titta fram i allt det gröna! 

Tyvärr hann den sista spökturen precis iväg ett par minuter före, och vi tilläts inte hänga med (till vår stora förtret, här hade lite flexibilitet varit önskvärd) men vi hann med en sväng runtom slottet och i den underbara köksträdgården. Hit vill jag tillbaka! Nu, ett par år senare, fick jag chansen att intervjua Jan Malmgren, som är vd för Stiftelsen Läckö slott sedan 2021. Pennan hann knappt med att plottra ner allt som ska visas, uppträdas, upplevas, ätas och upptäckas 2023. Programmet är GEDIGET. 

Bjud in researrangörerna, låt dem uppleva allt ni har att erbjuda med egna ögon.

Förra året slog Läckö slott besöksrekord men i år kommer man stå inför utmaningar som personalbrist till restauranger och caféer. Här kan vi hjälpas åt, branschen har kunskapen om kunderna ut i fingerspetsarna. Men hur enkelt är det att hitta hit? Hur långt är det till närmaste restaurang och café, vilka möjligheter till shopping finns det och var kan jag parkera bussen? Gör det enkelt för researrangörerna att arrangera. 

På de la Gardies tid må man ha ätit stekta sparvar, men idag kommer de inte flygande i munnen. Sök upp dem som vill och längtar efter att ta med sina resenärer på nya äventyr. Bjud in researrangörerna, bjud in bussbolagen, låt dem uppleva allt ni har att erbjuda med egna ögon. Tillsammans kan vi gå stärkta in i 2023.

Trevlig läsning!

Artikeln är en del av vårt tema om RES: Ledare .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078