23948sdkhjf

Nu kan du sightseeinga miljövänligt

Tillsammans med Vattenfall ställer Stromma om till tystare och utsläppsfri sightseeingbåtar.

Stromma Group och Vattenfall har tillsammans verksamheter i sex länder med 19 olika destinationer. Först ut med att få eldrivna båtar när Stromma ställer om, blir Amsterdams kanalbåtar.

Partnerskapet bolagen emellan går bland annat ut på att Vattenfall ska leverera batterisystemet till båtarna i Amsterdam. Landet har krav på utsläppsfri drift från och med 2025.

– Partnerskapet med Stromma är ett lysande exempel på hur vi gemensamt kan driva elektrifieringen framåt och på sikt möjliggöra en helt utsläppsfri flotta. Vårt koncept ”Power-as-a-Service” bygger på att vi äger, förvaltar och tar ansvar för drift och underhåll av elektrisk infrastruktur. Det medför att våra kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet, säger Maria Lindberg, ansvarig för elektrifiering av tunga transporter vid Vattenfall Network Solutions, i en kommentar.

Patric Sjöberg, vd och koncernchef för Stromma Group, tillägger:

– Vi ser fram emot samarbetet med Vattenfall för elektrifiering av våra båtar i Amsterdam som ett första steg. Vi står inför en stor anpassning av vår verksamhet och partnerskapet är ett viktigt steg i vår fortsatta hållbarhetsarbete.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078