23948sdkhjf

Keolis ökar vinsten

Flera nya och förlängda kontrakt för Keolis Group i Europa och Sverige under 2022. I sin årsrapport redovisar koncernen ökade intäkter.

Under fjolåret tog Keolis hem nya kontrakt i bland annat Frankrike samtidigt som ett antal kontrakt förnyades. I Lund vann koncernen ett multimodalt kontrakt som inkluderar förvaltning av stadens spårvägs- och elbussnät.

För 2022 redovisar Keolis intäkter på 6,7 miljarder euro (76 miljarder svenska kronor), vilket är en ökning med 6,4 procent jämfört med 2021. 

Samtidigt sjönk koncernens EBITA med – 6,3 procent, vilket bolaget förklarar med att det lämnat Tyskland samt sagt upp Wales & Borders-kontraktet i Storbritannien.

Nettovinsten steg till 48 miljoner euro från tidigare 20 miljoner, vilket är en ökning med 28 procent.

– Med kollektivtrafiken som gradvis återvänder till nivåerna före Covid började vi i början av 2022 ta itu med bristen på arbetskraft och lanserade ett proaktivt rekryteringsprogram för att attrahera och behålla nya medarbetare. Återigen 2022 visade Keolis att vi framgångsrikt kan distribuera kompetens och operativ expertis, säger Marie-Ange Debon, Keolis Groups verkställande direktör, i årsrapporten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nu byggs den nya tågdepån i Falköping
Särskild organisation ska lösa tågkaos
Han ska leda Iver
Dieselbussar fortfarande populärast
Nya modellavtalet för bussupphandling mer omfattande
DB fasar ut farligt bekämpningsmedel
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Motor-Magasinet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11