23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så kan du få till en riktigt härlig uteplats

Att ha en uteplats i form av balkong, altan, eller någonting liknande är verkligen helt fantastiskt. Att ha en alldeles egen liten oas i anslutning till sitt hem där man kan äta frukost i morgonsolen eller sitta och samtala sent med goda vänner ända in på småtimmarna är verkligen en ynnest. Om du känner att det är hög tid att skapa en ny och härlig känsla på din uteplats så finns det en hel del saker som man kan göra för att få till en riktigt härlig känsla.

Det finns dessutom en fördel med att göra om sin uteplats redan nu. Även om det kanske inte kan kännas jättepeppigt att fixa och dona på sin uteplats samtidigt som vi går mot mörkare dagar och kallare väder kan en nystart för ens uteplats vara precis det man behöver. Genom att skaffa ett par nya solsängar eller en ny balkongsoffa så kan man göra det roligt att spendera tid på sin uteplats även på hösten.

Belysning

Någonting som är mysigt oavsett tid på året, men som är extra viktigt när vi går mot mörkare kvällar, är en riktigt bra belysning på ens uteplats. Genom att skaffa en härlig belysning så gör man det möjligt att njuta av sin uteplats sent in på kvällen och är ett enkelt sätt att skapa en helt ny och härlig känsla. Här finns det gott om olika alternativ, men ett säkert kort är utan tvekan att välja en ljusslinga (eller flera) som ger ifrån sig ett varmt ljus. 

Nya möbler kan göra mycket för helhetsupplevelsen

Möbler är stommen i en uteplats och är vad som bidrar allra mest till helhetskänslan som man får på en uteplats. Idag så finns det gott om olika utemöbler i olika stilar att välja bland och det finns någonting som passar alla smaker. Ett tips är att skaffa möbler som både är trevliga att luta sig tillbaka i för att läsa eller ta en tupplur i, samtidigt som man gärna också ska kunna använda möblerna till måltider.

En fördel med att köpa nya möbler under hösten är att det ofta går att hitta riktigt bra priser för den som orkar leta. Många tillverkare erbjuder ofta sina möbler till lite billigare priser för att kunna frigöra utrymme till nästa års kollektioner.

Värmelampor

En eller flera värmelampor kan förlänga tiden som man kan använda sin uteplats på rejält. Dessa tenderar dock att vara väldigt dyra och dra en hel del el. Om du känner att detta blir en allt för stor investering så kan en regnsäker hink som man fyller med filtar också vara ett bra alternativ, även om detta inte är riktigt lika effektivt.

Sänd till en kollega

0.015