23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Årets event inom turist- och beställningstrafik!

Den 24-25 mars samlas den svenska turistbussbranschen på Busstorget på Hotel Tylösand i Halmstad.

Busstorget kommer bjuda på ett fullspäckat program. Sveriges Bussföretags experter, ledande fordonstillverkare och utställare kommer att vara på plats. Deltagarna får mingla med kollegor i branschen, gå på seminarier och diskutera aktuella ämnen inom bussturism, turistbussar och resmål samt provköra fina bussar.

Program

Den 24 mars

11.30–12.30  Lunch
Busstorget 2022 inleds med en gemensam lunch.

12.30–13.00  Välkomna!
Sveriges Bussföretag, arrangerande fordonstillverkare, TURBO-gruppen och utställare hälsar välkomna.

13.00–13.55  Hur drivs framtidens turistbuss?
Arrangerade fordonstillverkare tittar gemensamt i kristallkulan – hur tror man att framtidens turistbuss kommer fungera? Vilket drivmedel går den på? Som inledning görs en global utblick kring trender.

14.00–14.45  Kompetensförsörjning – en utmaning nu och i framtiden
Att hitta och behålla personal är en högaktuell fråga för bussföretagen, särskilt inom turistbussbranschen med sina stora säsongsvariationer. Vi får bland annat en inblick i pågående projekt som branschen driver vad gäller att kartlägga kompetensbehoven och ge företagen fler verktyg för att kunna utveckla både medarbetare och organisation.

Medverkande: Maria Sjölin Karlsson, Transportföretagen och Kristina Johansson, Vårgårdabuss.

14.45–15.00 Sund konkurrens
Marcus Dahlsten, vd för Sveriges Bussföretag och Transportföretagen ger sin syn på frågor om sund konkurrens och vad som är på gång mellan arbetsmarknadens parter.

15.00–15.30  Kaffe och mingel 
Fika och mingeltid med kollegor, arrangerande fordonstillverkare och utställare. Passa på att titta på utställningsbussarna, prata med utställarna och ställ frågor till Sveriges Bussföretags representanter på plats.

15.30–16.30  Rundvandring i bussarna
Gruppvisa föreläsningar med gruppledare om tio minuter per busstillverkare. Hör de senaste nyheterna från respektive tillverkare och passa på att ställa frågor. Alla deltagare besöker alltså alla fordonstillverkare i grupper med ledare.

16.30–17.30  Mingel i utställningen
Mingeltid med kollegor, arrangerande fordonstillverkare och utställare. Passa på att titta på utställningsbussarna, prata med utställarna och ställ frågor till Sveriges Bussföretags representanter på plats.

17.30–18.30  Egentid
Passa på att besöka Tylösands fina spa.

18.30–19.00  Mingel med välkomstdrink
Mingla med kollegor och intressenter i branschen.

19.00 Trerätters middag
Välkomna till kvällens middag! Som deltagare på Busstorget bjuder vi dig på en trerätters middag inklusive dryck i trevliga branschkollegors sällskap. Under kvällen delar RK Travel Group också ut sitt årliga pris ”Guldbussen”.

Efter middagen blir det fortsatt mingel och även nattamat framåt sena kvällen.

Den 25 mars

09.00–09.40  Turistbussens infrastruktur
Sverige har en stor och växande underhållsskuld på de statliga vägarna och en stor fråga för bussbranschen är mer pengar till vägunderhåll. Större besöksmål ligger ofta på landsbygden och att vägnätet fungerar är centralt för hela besöksnäringen. Under detta pass fördjupar vi oss i infrastrukturfrågan utifrån turistbussperspektivet.

Medverkande: Anders Josephsson, Transportföretagen, Berit Johansson, Sveriges Bussföretag
Fler medverkande tillkommer.

09.45–10.30  Provåkning av bussar med presentation
Två gruppvisa föreläsningar om cirka 25 minuter där du som deltagare får åka med i två valfria fordonstillverkares bussar. Under vägen berättar fordonstillverkarna om de senaste nyheterna. Bussarna avgår vid 09.45 respektive 10.10.

10.30–11.15  Fika och mingel i utställningen
Fika och mingeltid med kollegor, arrangerande fordonstillverkare och utställare. Passa på att titta på utställningsbussarna, prata med utställarna och ställ frågor till Sveriges Bussföretags representanter på plats.

11.15–12.30  Framtid, nyheter och tillbakablickar – möt branschprofiler!
Hur ser framtiden för turistbussbranschen ut, vilka produkter är på uppgång och hur ser bokningsingången ut just nu? Vilka nyheter är bra att hålla koll på vid resor till Europa? Vilka frågor är viktigast på branschnivå just nu vad gäller turistbuss? Dessa frågor och några till fördjupar vi oss i tillsammans med kända branschprofiler. Vänta er en och annan nyhet också!

Medverkande: Göran Grell, RK Travel Group, Sveriges Bussföretags TURBO-grupp, Fredrik Schön, Transiro Eco Transport/Klartext Bussbokning och Oscar Sundås, Sveriges Bussföretag

12.30–13.00  Avslutning av Busstorget 2022
Vi avslutar Busstorget 2022 och presenterar vinnare i tävlingen bland utställarna.

13.00  Lunch

Moderator: Anna Grönlund

Läs mer på busstorget.se.

Sveriges Bussföretag
Box 5384
102 49 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE8020177781

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.05