23948sdkhjf

Tallink Grupp chartrar ut ytterligare fartyg

Tallink Grupp chartrar ut fartyget ’Isabelle’ till kanadensiskt företag.

För lite mer än ett år sedan meddelade Tallink Grupp att de tecknat avtal med socialförsäkringsmyndighet i Estland om att hyra ut fartyget ’Isabelle’ som flyktingboende till ukrainska flyktingar.

Nu har rederiet ingått ett flerårigt charteravtal avseenden fartyget ’Isabelle’ med det kanadensiska företaget Bridgemans Floatel LP/Bridgemans Services Group LP. 

Avtalet inkluderar också en köpoption. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att slutit detta avtal för vårt fartyg Isabelle, det är ett avtal som utan tvekan kommer ha en positiv inverkan på vårt företag. Tallink Grupp har genom åren genomfört många charteravtal där våra fartyg bland annat tillhandahållit tillfälligt boende eller transporter i Marocko, Kanada och Australien, för att nämna några. Under de senaste åren med reserestriktioner och ekonomisk osäkerhet har charteravtalen utgjort en bra alternativ intäktskälla som givit en viktig buffert för företaget. Det har blivit tydligt att charteravtal kommer att fortsätta vara en del av vår affärsmodell även framöver, säger Tallink Grupps vd Paavo Nõgene, i en kommentar.

Innan fartyget chartrades ut som flyktingboende, trafikerade hon sträckan Stockholm-Riga. I dagsläget bor cirka 900 ukrainska flyktingar på fartyget.

’Isabelle’ kommer att chartras ut till Kanada 1 juni, men ska innan dess renoveras i Tallinn. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095