23948sdkhjf

Stark start för Tallink Grupp

Tallink Grupp förbättrar sitt resultat under det första kvartalet.

Under torsdagen släppte Tallink Grupp sitt oreviderade finansiella resultat för årets första kvartal.

Den oreviderade nettoförlusten förbättrades från den tidigare nettoförlusten på 40 miljoner euro under Q1 2022 till att i år landa på 5,4 miljoner euro. De oreviderade konsoliderade intäkterna landade på 171,2 miljoner euro jämfört med 106,1 miljoner euro under samma period förra året. 

– Resultatet som visar en marginell förlust under det kvartal som varje räkenskapsår är vårt tuffaste kvartal, är ett resultat som vi är nöjda med. Det visar att vi står stadigt och levererar väl. Det såg till och med under en tid ut som, baserat på det initiala resultatet från årets två första månader, att vi skulle kunna nå break-even eller till och med en marginell vinst i slutet av kvartalet. I slutändan rapporterar vi dock en marginell förlust, men vi är nöjda, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp, i en kommentar.

Tallink Grupp oreviderade EBITDA landade på 27,1 miljoner euro under det första kvartalet, jämfört med -11 miljoner euro vid samma period förra året.

– Resultatet visar att de beslut vi har fattat över hela koncernen och de steg vi har tagit har varit de rätta. De gör det möjligt för oss att fortsätta på vår väg mot full återhämtning. Vår nyaste medlem av flottan, MyStar, presterar bra på linjen Tallinn–Helsingfors, de förändringar vi har gjort i tidtabellen och rutten för Baltic Princess på Åbolinjen har resulterat i ökat antal passagerare och högre kundnöjdhet, linjen Tallinn–Stockholm med Baltic Queen visar en återhämtning av passagerarantal på historiskt höga nivåer, och våra fartyg som chartrats ut över världen på solida långtidskontrakt presterar också bra, fortsätter Paavo Nõgene.

Tidigare i april meddelade Tallink Grupp att de chartrar ut ’Isabelle’ till ett kanadensiskt företag med start i juni. Fartyget har tidigare fungerat som flyktingboende i Estland till ukrainska flyktingar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078