23948sdkhjf

Nya siffror i rapport om kollektivtrafikens ekonomiska utmaningar

En tidigare publicerad rapport från Ernst & Young har uppdaterats med nya siffror.

Rapporten "Analys av kollektivtrafikens ekonomi och ekonomiska utmaningar" som tagits fram av Ernst & Young (EY) på uppdrag av Sveriges Bussföretag som RT-Forum tidigare skrivit om har reviderats. EY har uppdaterat rapporten i dialog med ett antal regionala företrädare som vid läsning av rapporten fann en del oklarheter.  

Den största förändringen avser Västernorrland, där nya siffror tillgängliggjorts och analyserats av EY i samverkan med företrädare för kollektivtrafikmyndigheten Din Tur. Avsnittet för Västernorrland i rapporten är därför uppdaterat i sin helhet och hänvisningen till källan är nu tydliggjord, den är Din Tur.

Uppgiften om att Region Sörmland inte är jämförbar över tid pga. omorganisation 2019, vilket i den första publicerade versionen av rapporten endast framgick i appendix, är tydliggjord även på den särskilda sidan om Region Sörmland.

Region Stockholms grafik i appendix avseende år 2018 och 2022 var förväxlad i den första publicerade versionen av rapporten. Det var då endast fel i grafiken, och påverkade inte själva beräkningarna. Grafiken är nu korrigerad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062