23948sdkhjf

Allt fler reser med Finnlines

Finnlines har publicerat sin halvårsrapport för 2023 och medan koncernens intäkter minskade som helhet med sex procent, stod de passagerarrelaterade intäkterna för en ökning.

Totalt landade koncernens intäkter för det första halvåret på 336,4 miljoner euro, jämfört med 356,9 miljoner euro under samma period förra året. Samtidigt blev EBITDA för halvåret 89,6 miljoner euro, vilket är en minskning med 8 procent. 

Intäkterna från sjöfartstjänsterna landade på totalt 325,3 miljoner euro, vilket är en minskning från det första halvåret 2022 då intäkterna blev 343,8 miljoner euro. 

Av sjöfartstjänsternas intäkter hittills i år, stod passagerarsidan för en ökning och utgjorde 31,5 miljoner euro av intäkterna. Det går att jämföra med 25,6 miljoner euro 2022. 

Tidigare i juli levererades det första av rederiets nya ropax-fartyg som ska gå på rutten Kapellskär-Långnäs-Nådendal i höst. I slutet av året väntas ytterligare ett fartyg levereras till Finnline. 

”Dessa ropaxfartyg i Superstarklassen, våra 'kronjuveler', kommer att leverera mycket fin service till våra passagerare och chaufförer samt en ökning av lastkapaciteten med nästan 30 procent. De ersätter de nuvarande fartygen på rutten, i Star-klassen, som flyttas till rutten mellan Malmö och Travemünde och där i sin tur erbjuder uppgraderad service för både fraktkunder och passagerare” skriver Tom Pippingsköld, vd för Finnlines i halvårsrapporten. 

Under det första halvåret transporterade rederiet 306 000 passagerare. Siffran för det första halvåret 2022 var 286 000 passagerare. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078