23948sdkhjf

Varsel om taxi-strejk kan påverka serviceresor

Förra veckan meddelade Svenska Transportarbetareförbundet att de varslar om taxi-strejk till följd av att förhandlingarna mellan Transport och Biltrafikens Arbetsgivareförbund, BA strandat.

Nu närmar sig den 25 augusti – datumet satt för konflikt om parterna inte kommer överens i förhandlingarna om Taxiavtalet – förare.

Varslet om konflikt handlar om att Transport anser att parterna inte möts i förslagen fackförbundet kommit med gällande bland annat högre löner.

Bryter strejken ut kan den exempelvis påverka serviceresor, något Länstrafiken Örebro skriver i ett pressmeddelande. Bland annat handlar det om sjukresor, färdtjänst och skolskjuts.

– Vi hoppas så klart att berörda parter kommer överens så snart som möjligt då vi bedriver en otroligt viktig samhällstjänst. Det är många människor med olika nedsättningar och behov som är beroende av Serviceresor i sin vardag. Vi vill därför be de av våra kunder som kan resa andra tider att undvika att resa med oss klockan 7–9 på morgonen och på eftermiddagen klockan 14-16.30 när många ska ta sig till och från skola och arbete, säger Klas Brynte, tillförordnad enhetschef för Länstrafiken Serviceresor, i en kommentar.

Varslet om strejk är uppdelat i två steg, den 25 augusti och 4 september. 

Om inte parterna kommer överens handlar det första steget om förbud mot nyanställning samt förbud mot övertid och mertid. Det andra steget handlar om total arbetsnedläggelse och blockad av allt arbete under måndagar och tisdagar i tre veckor. 

Strejkvarslet berör sex bolag i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062