23948sdkhjf

Boreal storköper – köper upp Vilhelmina Taxi

Boreal utökar sin verksamhet i Sverige genom att köpa Vilhelmina Taxi – Lapplandsbuss AB.

Vilhelmina Taxi – Lapplandsbuss, där också Sjöströms Bussar Vännäs och Malå Buss ingår, har fått nya ägare. Under måndagen meddelade Boreal Sverige att de ingått avtal om att förvärva det Vilhelminabaserade buss- och taxibolaget med 60 anställda. 

– Vi är glada över att bli en del av Boreal-laget. Även om Boreal är en stor koncern och vi är ett familjeföretag delar vi grundvärdet om att det handlar om människor, säger Andreas Olofsson, vd på Vilhelmina Taxi - Lapplandsbuss, i en kommentar.

Boreal Sverige är en del av den norska koncernen Boreal med 2 700 anställda. I Sverige bedriver bolaget busstrafik på ett antal orter, däribland Lycksele som vanns 2019. 

– Vilhelmina Taxi - Lapplandsbuss är ett välskött familjeföretag med lång historia i Västerbotten. Bolaget kommer att komplettera Boreal som har ett starkt fotfäste i regionen, säger koncernchefen för Boreal, Kjetil Førsvoll.

I köpet av Vilhelmina Taxi – Lapplandsbuss ingår också en fordonsflotta om 42 bussar och 19 bilar. Utöver det finns också tre fastigheter med i förvärvet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094