23948sdkhjf

Kollektivtrafikdagen: Politiska förslag som påverkar #4av10 presenteras

Snart är det dags för Kollektivtrafikdagen. Då kommer Svensk Kollektivtrafik, Sveriges Bussföretag och Tågföretagen lyfta politiska förslag som har inverkan på målet att 4 av 10 motoriserade resor vara kollektiva år 2030.

Under pandemin startade Svensk Kollektivtrafik, Sveriges Bussföretag och Tågföretagen det gemensamma arbetet mot att 4 av 10 motoriserade resor ska vara kollektiva år 2030. I år har också branschorganisationerna varit ute på turné för att driva på mot målet.

Kollektivtrafikdagen den 16 maj kommer organisationerna att redovisa ett antal politiska förslag som har påverkan på branschen. 

– Vi startade projektet i samband med pandemin, men samhället förändras ständigt med nya utmaningar som vi måste hantera för att nå målet - att 2030 ska 4 av 10 motoriserade resor vara kollektiva. Vägen mot målet måste ju anpassas löpande efter hur verkligheten ser ut, säger Johan Wadman, vd på Svensk Kollektivtrafik, i en kommentar.

Ett omtag har också gjorts för att uppdatera programförklaringen, något som kommer att presenteras senare i år på Persontrafik i Göteborg. 

Redo för Kollektivtrafikdagen 2024?

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125