23948sdkhjf

Gasbehållare i buss exploderade

50 fordon tas ur drift sedan en gasbehållare exploderade under söndagen.

Kalmar länstrafik tar 50 fordon ur trafik efter en explosion i en minibuss under söndagen, det skriver Region Kalmar på sin hemsida.

Bussen stod parkerade inom ett företagsområde i Nybro när gasbehållaren ombord bussen exploderade. Inga personskador har inträffat. 

Med anledning av explosionen genomfördes kontroller, åtgärder samt ombesiktning av alla fordon av samma fabrikat. Minibussen det rörde godkändes vid en kontrollbesiktning senaste i december. 

Som säkerhetsåtgärd tas nu 50 fordon ur drift vilket får stor påverkan på bland annat färdtjänst, sjukresor och viss skolskjuts under måndagen. Totalt handlar det om cirka 50 fordon av minibuss-typ som ägs av 8 trafikföretag.

– Det är naturligtvis väldigt olyckligt att en incident av denna typen återigen har inträffat och vi kommer nu gå till botten för att hitta orsaken. Vi ber redan nu om ursäkt för de eventuella förseningar och inställda turer som kan komma att ske under måndagen men detta är något som görs för att säkerställa våra resenärers och förares säkerhet, säger trafikdirektör Mattias Ask.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078