23948sdkhjf

Julstök i trafiken

Trafikverket varnar för stora störningar i trafiken under hela julhelgen – såväl järnväg som landsväg kommer att få problem med risk för omfattande förseningar.
På grund av rådande väderlek och varningar från SMHI om stora snöfall vill Trafikverket nu uppmärksamma trafikanter på att det kan komma att bli störningar i både väg- och järnvägstrafiken.

– I den väderlek som råder just nu är det en utmaning att leverera järnvägstrafik på en normal nivå, vi jobbar hårt med att snöröja och att hålla funktionen i växlarna igång. Det kan dock ändå komma att bli förseningar i järnvägstrafiken och vi vill uppmana resenärer att klä sig varmt och ta med sig något att äta och dricka säger Thomas Andersson , pressekreterare på Trafikverket.

Julen är en av de stora resandehelgerna och vi vill uppmärksamma alla resenärer att ha respekt för rådande väder och väglag. Resandetrafiken på riksnivå kommer att prioriteras och den regionala tågtrafiken kan komma att glesas ut framför allt i västra och södra Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078