23948sdkhjf

Mobilgenombrott i örebro

Hela 19 000 resenärer använder Länstrafiken Örebros applikation till mobiltelefoner för att bland annat köpa sms-biljetter och läsa tidtabeller. Och det bara en månad efter lanseringen.
– Vi arbetar hela tiden med att göra det enklare att resa med oss och utvecklingen av appen är ett viktigt steg i det arbetet, säger Thony Lundberg , områdeschef på Länstrafiken Örebro.

Appen är en vidareutveckling av de tjänster man sedan tidigare har kunnat genomföra i sin mobil och på sin dator. Det är smidigare att köpa sms-biljett i appen, eftersom man utför köpet genom en enkel knapptryckning. Tidtabellerna i appen ser ut som de vanliga papperstabellerna och det finns också en karta med gps.

– Genom vår kostnadsfria app kan resenärerna bland annat hitta information i alla våra tidtabeller och köpa sms-biljett. Vi är stolta över att appen redan uppskattas så mycket av resenärerna, säger Thony Lundberg.

Appen går också att använda för flera andra regioners länstrafik, till exempel i Sörmland och Dalarna.

Appen innehåller:
• Enklare tjänst för att köpa sms-biljett i stadstrafiken, nu utan kod
• Tidtabeller som går att ladda ner och ser ut som de vanliga tidtabellerna i papper
• Hållplatsinformation som ger information om avgående bussar från en viss hållplats
• Reseplanerare som hjälper användaren att hitta bästa resan mellan punkt A och B, samt informerar om eventuella avvikelser och anmärkningar
• Möjlighet att köpa sms-biljett inom reseplaneraren, nu även på landsbygdstrafikens bussar
• Karta med gps

Appen kan laddas ner utan kostnad på App Store eller Android market.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062