23948sdkhjf

BorderShop fick guldmedalj

Glenfiddich whiskyhörna i BorderShop Puttgarden har tilldelats guldmedalj i kategorin Bästa Shop-in-Shop på POPAI Awards i London i oktober.

I bedömningen lade domarna bland annat vikt vid att whiskyhörnan tillgodoser både lågprisshopparna och whiskykännare.



Konceptet bygger på en förståelse av köparens motivation och köpförmåga och bjuder in både nybörjare och kännare att besöka den särskilt avsatta hörnan. De specialutbildade medarbetarna introducerar kunderna till de många olika typerna av whisky och framhäver de olika användningsmöjligheterna, så att valet inte bara baseras på priset.



– Konceptområdet är en del av vårt mål att förbättra kvaliteten på erbjudandena till våra kunder. Det handlar om att göra whiskyköpet till en spännande och engagerande upplevelse där alla kan vara med, säger Morten Haure-Petersen , Chief Customer Offer på Scandlines.

Whiskyhörnan öppnade den 27 november 2013 i samarbete med William Grant & Sons Ltd., Hans Just A/S och reklambyrån HRG.

Intresset för whisky har ökat generellt. Whiskyförsäljningen växter sakta men säkert och de lite dyrare sorterna har ökat försäljningen med runt 20 procent. Svenskarna är en mycket viktig kundgrupp, men en stor del av ökningen kommer från yngre danska kunder som visar ett stigande intresse för de bättre whiskysorterna.



Med sina 8 000 kvadratmeter är BorderShop Puttgarden en av världens största gränshandelsbutiker med över 4 000 varusorter och ett brett sortiment av internationella och lokala kvalitetsprodukter inom öl, sodavatten, godis, vin och whisky. I vinsortimentet finns över 800 olika sorter att välja mellan och det finns mer än 350 olika sorters whisky på hyllorna.



BorderShoppen i Rostocks hamn är 1 200 kvadratmeter stor, och precis som butiken i Puttgarden är konceptet ett brett sortiment av både internationella och lokala kvalitetsprodukter anpassade till den skandinaviska smaken.



De två BorderShop-butikerna har en unik ”taste, look and feel”-miljö. Det innebär att man som kund inte bara kan titta och röra utan även smaka på varorna. Det finns alltid fler än 50 olika, ibland ända upp till 100 olika produkter man kan smaka på i de åtta barmiljöerna i BorderShop.



Dessutom kan man förbeställa sina varor på nätet och hämta ut dem i BorderShop Puttgarden eller Rostock, packat och klart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063