23948sdkhjf

Leif Östling får sparken från Volkswagen

Den förre mångårige Scania-vd:n Leif Östling får sparken från styrelsen i Volkswagen AG. Enligt den tyska affärstidningen Bilanz är det Ferdinand Piëch, styrelseordförande i Volkswagen AG som avskedat Leif Östling med omedelbar verkan.
Skälet till avskedandet av Östling är ett uttalande som han gjorde till Svenska Dagbladet om att fackförbunden inom Scania saknar vetorätt vid en eventuell flytt av arbetstillfällen. Enligt affärstidningen Bilanz var Östlings uttalande kontroversiellt både i Volkswagens koncernledning och hos de svenska fackförbunden.
Leif Östling tillträdde befattningen som chef för Volkswagens kommersiella fordon för 2,5 år sedan. Volkswagens kommersiella fordon omfattar Scania, MAN och Volkswagens nyttofordonstillverkning. Den sista februari tog den förre Daimler-direktören Andreas Renschler över Leif Östlings roll.
Planen har varit att Leif Östling skulle varit kvar i koncernledningen till och med sista augusti i år. Nu blir det inte så, eftersom Östling nu blivit avskedad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078