23948sdkhjf

Bussförslag fick nobben

Det blir ingen bussförbindelse mellan Finspång och Örebro. Finspångs kommun säger nej till att handla upp busstrafik som sträcker sig utanför länsgränsen.
Finspång har bussförbindelser till storstäderna Norrköping och Linköping. Men till storstaden Örebro i grannlänet går det inte att ta sig med kollektivtrafik. Östgötatrafikens linje 414 når från Finspång ända fram till Skönnarbo, nära gränsen till Örebro län. Länstrafiken i Örebro når med linje 727 fram till Hjortkvarn straxt norr om länsgränsen. Där emellan är det stopp, det är cirka tio kilometer mellan de bägge bussoperatörernas ändstationer.

Mikael Karlsson bor i Örebro och pendlar mellan Örebro och Finspång dagligen. Han är en av dem som ligger bakom förslaget om busslinje mellan orterna. Kommunens invändning är att det saknas trafikunderlag för sträckan som situationen ser ut i dag.

Enligt Hans Lindberg, utvecklingschef i Finspångs kommun, har bussförbindelsen fått en ärlig granskning av kommunen. Den granskningen visar dock att det skulle bli alldeles för få trafikanter på sträckan för att regelbunden linjetrafik skulle vara realistisk. Det är inte ens någon idé att förlänga linje 414 från Skönnarbo till Hjortkvarn för möjligt bussbyte till Örebro.

Det är mycket glest med trafikanter på sträckan Finspång och Skönnarbo idag, enligt Hans Lindberg. Tanken att förlänga linjen till Hjortkvarn och ansluta Länstrafiken Örebro är inte heller realistisk, enligt Hans Lindberg. Inget tyder enligt honom på att man på det sättet skulle kunna öka trafikunderlaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065