23948sdkhjf

Odbacke vann uppsatstävling

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Frida Odbacke vann pris för bästa examensarbete – priset på 60000 kronor delades ut på mässan Persontrafiks mingelyta tisdag 23 oktober.

Frida Odbacke har i sitt examensarbete skapat ett verktyg för att utvärdera BRT-system i detalj, något som nämndes här i RT-Forum tidigare – läs om det HÄR!

Branschens pris för bästa examenarbete heter Årets uppsats och tilldelas ett examensarbet som skrivits vid ett svenskt universitet eller en svensk högskolan och som behandlar någon aspekt av kollektivtrafik på väg. Examensarbeta på kanditat- eller mastersnivå och det har delats ut i tio år. Det arbete som prisats ska hålla högsta vetenskapliga kvalitet. 

Priset delades ut till Frida Odbacke av K2:s Helena Svensson och John Hultén.

– Det här var verkligen jätteroligt, jag är otroligt glad för priset, säger Frida Odbacke.

Hennes uppsats ligger på mastersnivå och har titeln "Bedömningsverktyg för svensk BRT - redskap för planering och utvärdering av högkvalitativa bussystem i Sverige".

Juryns motivering lyder:

"För att ha tydliggjort vad BRT är i den svenska kontexten och därmed ökat förståelsen för BRT samt att ha uformat ett praktiskt och användarvänligt verktyg för planering av BRT-system som fungerar i Sverige. Det här verktygen hjälper till att skapa en konkret bild av det som många hittills haft en ganska vag idé om. Arbetet är mycket välskrivet och håller god vetenskaplig höjd och är ingenjörsmässigt exemplariskt genomfört."

Bakom priset står Sverige Bussföretag, Svensk Kollektivtrafik och K2. Priset sponsras också av SKL, Nobina, Nettbuss Sverige, Keolis, Arriva, Transdev och Björks & Byberg.

Juryn för priset består av Helena Svensson, K2, ordförande; Lars Annerberg, Sveriges Bussföretag och Lars Sandberg, Svensk Kollektivtrafik.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Skellefteå väljer Hybricon

Voith tar greppet i Pilotfish

Tyska teknikföretaget Voith förvärvar majoritet i svenska Pilotfish – det handlar om ett strategiskt partnerskap enligt det tyska företaget.

Skånetrafiken sparkar Ringduvetaxi

Skånetrafiken säger upp trafikavtalet med Ringduvetaxi för färdtjänst och sjukresor med omedelbar verkan - taxibolaget har drabbats av stora problem.

Weber ordförande i EU-kommitté

Ulrich Weber valdes till ordförande för UITP:s EU-kommitté 16 januari – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, gratulerade till utmärkelsen.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas en gång i veckan.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Olaglig upphandling i Göteborg

Arkiv

Johansson till Kollektivtrafikdagen

Håkan Johansson kommer att tala om kollektivtrafikens roll i ett transportsystem som når klimatmål på Kollektivtrafikdagen 15 maj vid Friends Arena utanför Stockholm.

Grönt för kameror i Dalatrafiken

Studentrabatter på Flixbus

Fler ”gratisresor” i Örebro

Nu får 4 000 bilister en chans att resa gratis med Länstrafiken – den här marknadsföringen ska få fler att släppa bilratten och kliva på bussen.

Transdev vann i Umeå

Enklare upphandlingar med Hogia

Helt fossilfritt i Skåne

Skånes kollektivtrafik är numera helt och hållet fri från fossila drivmedel – ett omfattande omställningsarbete ligger bakom förvandlingen.

Fler tågade över Öresundsbron 2018

Förundersökning mot Uber nedlagd

MTR Express vann punktlighetsligan

96 dog på spåren 2018

Fler dog på vägarna 2018

Under 2018 omkom preliminärt 325 personer på vägarna i Sverige - en ökning med 72 personer jämfört med 2017, det visar Transportstyrelsens preliminära statistik.

32 nya ledbussar i Västerås

Snart kommer 32 nya ledbussar att rulla i Västerås stadstrafik – de sex första bussarna är redan ute i trafiken och resten kommer att driftsättas i början av 2019.

Auno tar över Nobina Finland

Risberg till Sveriges Bussföretag

Bokeberg till Kollektivtrafikdagen

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Plus

5 snabba frågor...

WiFi i Bergsslagen

Arriva kör Pågatågen

Veggeland till Nettbuss

Keolis depå i brand

Lundberg till Region Stockholm

Plus

5 snabba frågor...

Ahlskog till MTR

Tog steget till eget

Nytt bussdäck

Sänd till en kollega

0.117