23948sdkhjf

Apple Pay för Flixbus

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

Flixbus fortsätter att följa de senaste teknologitrenderna och uppger sig nu vara först ute på expressbussmarknaden med att integrera Apple Pay till sin Flixbus app. iOS användare kommer framöver ha alternativet ”Betala med Apple Pay” i kassan, vilket medför enklare, säkrare och snabbare mobilbetalningar.

Säkerhetsinställningar är kärnan i Apple Pay och kundens kortnummer sparas inte av Apple eller på den mobila enheten som används. Användaren får istället en unik digital ”token” som kopplas till varje specifik enhet i Secure Element. Dessutom blir det extra tryggt med de nya säkerhetsfunktionerna, exempelvis Face ID-kontroll som verifierar kundens identitet innan biljettköpet. Med Apple Pay skickas köparens kortnummer och identitet inte ut skickas till biljettbutiken. Betalningen sker smidigt, tryggt och endast med några få klick.

Vi eftersträvar att göra reseupplevelsen så smidig som möjligt och som vi ser det, börjar reseupplevelsen redan vid biljettköpet. Apple Pay är en enkel men även väldigt säker betalningsmetod och vi hoppas att ännu fler svenska banker kommer att erbjuda tjänsten i framtiden, säger Jelena Jovanovic, presschef för FlixBus Sverige.

I dagsläget kan kunder hos Nordea, Edenred, St1 och American Express nyttja tjänsten i Sverige.

Digitala lösningar har varit hjärtat i Flixbus affärsmodell sedan företaget startades för fem år sedan. Idag arbetar över 200 systemutvecklare för FlixMobility och gör löpande förbättringar inom företagets digitala produkt och integrerar nya mobillösningar. Apple Pay är kompatibelt med iPhone SE, iPhone 6 (och senare modeller), iPad Pro, iPad (5e generationen och senare modeller), Apple Air 2, iPad Mini 3 (och senare modeller) samt Apple Watch. Det går även att använda Apple Pay i Safari på samtliga Mac introducerade från och med 2012 som använder macOS Sierra, och sedan bekräfta betalningen i iPhone, iWatch eller i MacBook Pro.

Med FlixBus-appen kommer nu våra användare att se alternativet Betala med Apple Pay” i kassan, vilket gör att de kan köpa biljett med endast några få klick då transaktionsdetaljerna sparas i användarens Apple Wallet app, säger Daniel Krauss, medgrundare och IT-chef för FlixMobility

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Matig festival får fler bussar

Under Matfestivalen i Skövde 30-31 augusti förstärker Västtrafik vissa turer med extra bussar – allt för att underlätta för besökarna att ta bussen till och från festivalen.

Roslagen lockade många

Roslagens skärgård i nordöstra Stockholms län lockade många besökare under sommaren - det visar siffrorna när båttrafiken från Norrtälje nu sammanställts.

Rotorsegel för Scandlines

Scandlines installerar rotorsegel på sin hybridfärja Copenhagen – rotorseglet minskar utsläppen ett snäpp till på den aktuella färjan som kombinerar diesel med batteridrift.

Göteborg tävlar i turism

Vy storsatsar på Göteborg–Oslo

Roula till Vector Noridic

Amira Roula blir ny vd för Vector Nordic efter Tomas G Olsson som blir styrelseordförande i bolaget som i våras inledde ett samarbetar med Sveriges Bussföretag.

Nyhetsbrev

Hyggligt flyt för Tallink Silja

Arkiv

Swedavia backar

Fler utländska bussar kör i Norge

Många turister som kommer till Norge åker tunt i turistbussar som kommer från andra länder – norska branschorganisationen NHO Transport ser med stor oro på fenomenet.

Bra juli för Viking Line

Besöksrekord för Kalmar läns museum

Flyget fortsätter backa

Nobina hbtq-prisade

Bussbolaget Nobina Sverige får Unionens hbtq-pris 2019 för att respekt och mångfald inte bara är fint formulerade ord, utan en del av vardagen – priset delades ut 31 juli.

von Seth till SRF

Sjunde Prideparaden för Flygbussarna

Lördag 3 augusti rullar Flygbussarna som så många år tidigare i årets Prideparad i Stockholm – alla är välkomna att ta regnbågsbussarna mellan flygplatsen och folkfesten i Stockholms city.

Klimatdebatten gynnar bussresan

"Res klimatsmart i turistbuss"

Gratis privatfärja i Stockholm

28 juni var det premiär för en ny färjelinje till och från Djurgården i Stockholm - ett antal aktörer på Djurgården ligger bakom den helt privatfinansierade trafiken.

Loka Brunn har uppdaterats

Radison blir Scandic i Stavanger

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Inlandsbanan fick ny styrelse

1

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.173