23948sdkhjf

Apple Pay för Flixbus

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

Flixbus fortsätter att följa de senaste teknologitrenderna och uppger sig nu vara först ute på expressbussmarknaden med att integrera Apple Pay till sin Flixbus app. iOS användare kommer framöver ha alternativet ”Betala med Apple Pay” i kassan, vilket medför enklare, säkrare och snabbare mobilbetalningar.

Säkerhetsinställningar är kärnan i Apple Pay och kundens kortnummer sparas inte av Apple eller på den mobila enheten som används. Användaren får istället en unik digital ”token” som kopplas till varje specifik enhet i Secure Element. Dessutom blir det extra tryggt med de nya säkerhetsfunktionerna, exempelvis Face ID-kontroll som verifierar kundens identitet innan biljettköpet. Med Apple Pay skickas köparens kortnummer och identitet inte ut skickas till biljettbutiken. Betalningen sker smidigt, tryggt och endast med några få klick.

Vi eftersträvar att göra reseupplevelsen så smidig som möjligt och som vi ser det, börjar reseupplevelsen redan vid biljettköpet. Apple Pay är en enkel men även väldigt säker betalningsmetod och vi hoppas att ännu fler svenska banker kommer att erbjuda tjänsten i framtiden, säger Jelena Jovanovic, presschef för FlixBus Sverige.

I dagsläget kan kunder hos Nordea, Edenred, St1 och American Express nyttja tjänsten i Sverige.

Digitala lösningar har varit hjärtat i Flixbus affärsmodell sedan företaget startades för fem år sedan. Idag arbetar över 200 systemutvecklare för FlixMobility och gör löpande förbättringar inom företagets digitala produkt och integrerar nya mobillösningar. Apple Pay är kompatibelt med iPhone SE, iPhone 6 (och senare modeller), iPad Pro, iPad (5e generationen och senare modeller), Apple Air 2, iPad Mini 3 (och senare modeller) samt Apple Watch. Det går även att använda Apple Pay i Safari på samtliga Mac introducerade från och med 2012 som använder macOS Sierra, och sedan bekräfta betalningen i iPhone, iWatch eller i MacBook Pro.

Med FlixBus-appen kommer nu våra användare att se alternativet Betala med Apple Pay” i kassan, vilket gör att de kan köpa biljett med endast några få klick då transaktionsdetaljerna sparas i användarens Apple Wallet app, säger Daniel Krauss, medgrundare och IT-chef för FlixMobility

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.47