23948sdkhjf

Apple Pay för Flixbus

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

Flixbus fortsätter att följa de senaste teknologitrenderna och uppger sig nu vara först ute på expressbussmarknaden med att integrera Apple Pay till sin Flixbus app. iOS användare kommer framöver ha alternativet ”Betala med Apple Pay” i kassan, vilket medför enklare, säkrare och snabbare mobilbetalningar.

Säkerhetsinställningar är kärnan i Apple Pay och kundens kortnummer sparas inte av Apple eller på den mobila enheten som används. Användaren får istället en unik digital ”token” som kopplas till varje specifik enhet i Secure Element. Dessutom blir det extra tryggt med de nya säkerhetsfunktionerna, exempelvis Face ID-kontroll som verifierar kundens identitet innan biljettköpet. Med Apple Pay skickas köparens kortnummer och identitet inte ut skickas till biljettbutiken. Betalningen sker smidigt, tryggt och endast med några få klick.

Vi eftersträvar att göra reseupplevelsen så smidig som möjligt och som vi ser det, börjar reseupplevelsen redan vid biljettköpet. Apple Pay är en enkel men även väldigt säker betalningsmetod och vi hoppas att ännu fler svenska banker kommer att erbjuda tjänsten i framtiden, säger Jelena Jovanovic, presschef för FlixBus Sverige.

I dagsläget kan kunder hos Nordea, Edenred, St1 och American Express nyttja tjänsten i Sverige.

Digitala lösningar har varit hjärtat i Flixbus affärsmodell sedan företaget startades för fem år sedan. Idag arbetar över 200 systemutvecklare för FlixMobility och gör löpande förbättringar inom företagets digitala produkt och integrerar nya mobillösningar. Apple Pay är kompatibelt med iPhone SE, iPhone 6 (och senare modeller), iPad Pro, iPad (5e generationen och senare modeller), Apple Air 2, iPad Mini 3 (och senare modeller) samt Apple Watch. Det går även att använda Apple Pay i Safari på samtliga Mac introducerade från och med 2012 som använder macOS Sierra, och sedan bekräfta betalningen i iPhone, iWatch eller i MacBook Pro.

Med FlixBus-appen kommer nu våra användare att se alternativet Betala med Apple Pay” i kassan, vilket gör att de kan köpa biljett med endast några få klick då transaktionsdetaljerna sparas i användarens Apple Wallet app, säger Daniel Krauss, medgrundare och IT-chef för FlixMobility

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Flygresenärernas favoritdestinationer

Vart hän vill de som flyger med SAS egentligen? Ja, nu har den saken blivit utredd och det visar sig att svenskar, norrmän och danskar har helt olika preferenser!

Hårdrock på Furuvik

Hårdrocken tågar in på Furuvik i sommar när den legendariske Kiss-gitarristen Ace Frehley intar Stora Scen.

De uppträder på Grönan 2020

Nu har Gröna Lund fått klart med de första 12 artisterna för sommarsäsongen 2020 – en hel rad heta namn presenteras.

Fixar julklappar av bussbiljetter

Ras för novemberflyget

Vikingaland turismprisade

Nyhetsbrev

Tåg till Dalafjällen

Arkiv

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Besöksnäringen och turistbussen

Alkoholfri succé

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Plus

Från småföretag - till branschens gigant

Rolfs Flyg & Buss är gruppreseföretaget som gjort en egen hisnande resa – från den lilla resebyrån på Hisingen till ett jätteföretag som väntas omsätta en miljard kronor nästa år. Arkitekten bakom den makalösa tillväxten är Emanuel Karlsson, vd sedan 2006.

Portugal vann igen

Ny rapport till flygets försvar

Flyget behövs för svensk besöksnäring enligt en ny rapport.

Norwegian avvecklar allt långdistansflyg från Stockholm

Hamnsamarbete för miljön i Norden

Arlandabanan 20 år

Kungen och drottningen invigde Arlandabanan i november 1999 - Sveriges första privata snabbtågsprojekt firar därmed 20 år i dagarna.

Viking Line till Visby och Bornholm

Tre miljoner till besöksnäringen

Schram till Norwegian

Ferry till Furuvik

SJ storsatsar på VR

Fritzsons tågmat

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.196