23948sdkhjf

Apple Pay för Flixbus

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Apple Play kan användas för biljettköp på Flixbus.

Flixbus fortsätter att följa de senaste teknologitrenderna och uppger sig nu vara först ute på expressbussmarknaden med att integrera Apple Pay till sin Flixbus app. iOS användare kommer framöver ha alternativet ”Betala med Apple Pay” i kassan, vilket medför enklare, säkrare och snabbare mobilbetalningar.

Säkerhetsinställningar är kärnan i Apple Pay och kundens kortnummer sparas inte av Apple eller på den mobila enheten som används. Användaren får istället en unik digital ”token” som kopplas till varje specifik enhet i Secure Element. Dessutom blir det extra tryggt med de nya säkerhetsfunktionerna, exempelvis Face ID-kontroll som verifierar kundens identitet innan biljettköpet. Med Apple Pay skickas köparens kortnummer och identitet inte ut skickas till biljettbutiken. Betalningen sker smidigt, tryggt och endast med några få klick.

Vi eftersträvar att göra reseupplevelsen så smidig som möjligt och som vi ser det, börjar reseupplevelsen redan vid biljettköpet. Apple Pay är en enkel men även väldigt säker betalningsmetod och vi hoppas att ännu fler svenska banker kommer att erbjuda tjänsten i framtiden, säger Jelena Jovanovic, presschef för FlixBus Sverige.

I dagsläget kan kunder hos Nordea, Edenred, St1 och American Express nyttja tjänsten i Sverige.

Digitala lösningar har varit hjärtat i Flixbus affärsmodell sedan företaget startades för fem år sedan. Idag arbetar över 200 systemutvecklare för FlixMobility och gör löpande förbättringar inom företagets digitala produkt och integrerar nya mobillösningar. Apple Pay är kompatibelt med iPhone SE, iPhone 6 (och senare modeller), iPad Pro, iPad (5e generationen och senare modeller), Apple Air 2, iPad Mini 3 (och senare modeller) samt Apple Watch. Det går även att använda Apple Pay i Safari på samtliga Mac introducerade från och med 2012 som använder macOS Sierra, och sedan bekräfta betalningen i iPhone, iWatch eller i MacBook Pro.

Med FlixBus-appen kommer nu våra användare att se alternativet Betala med Apple Pay” i kassan, vilket gör att de kan köpa biljett med endast några få klick då transaktionsdetaljerna sparas i användarens Apple Wallet app, säger Daniel Krauss, medgrundare och IT-chef för FlixMobility

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Inlandsbanan fick ny styrelse

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Nyhetsbrev

Rekordresultat för SkiStar

Arkiv

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Badbusstrafik i Trollhättan

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Transdev köper Utö Rederi

Privatägda bolaget Utö Rederi har blivit uppköpt av kollektivtrafikjätten Transdev – Utö Rederi har sin verksamhet i Stockholm södra skärgård.

Biodrivmedel för flyg på gång

Europa kommer att få sin första dedikerade fabriksanläggning för produktion av bioflygdrivmedel – 100 000 ton per år ska kunna tillverkas från 2022 enligt initiativtagarna.

Direkt till skidbackarna i Andorra

Renässans för solresa med buss!

Plus

Fem snabba frågor...

Bussen bättre än tåget

Strand vd för Visit Stockholm

Många ville döpa Vikings fartyg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.173