23948sdkhjf

Transdev kvar i Norrköping

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Stadstrafiken i Norrköping består av både bussar och spårväg – Transdev kör vidare där medan bolaget fick släppa ifrån sig stadstrafiken i Linköping.

Transdev tappade kontraktet i Linköping där konkurrenten Nobina vann stadstrafiken. Men i Norrköping blir Transdev kvar, värdet av upphandlingen är 1,3 där är miljarder kronor. Det handlar från start om hela stadstrafiken med 18 bussar och 25 spårvagnar fram till 2030 med trafikstart nästa sommar.

Under kontraktstiden är det meningen att trafiken ska utökas med 11 nya busslinjer. Totalt handlar det om 37 nya bussar varav två nya depåladdade elbussar. Årligen genomförs åtta miljoner resor med Norrköpings stadstrafik som Transdev varit operatör för sedan 2004.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha fått Östgötatrafiken fortsatta förtroende att driva trafiken i Norrköping. Vi har en riktigt bra lokal kännedom och har kört Norrköpings stadstrafik sedan 2004. Vi kommer fortsätta med det goda arbetet. Det blir också jätteintressant att vara med trafikutökningsprocessen, säger Marie-Louise Arnell, affärschef Transdev Östergötland.

Nytt är att Transdev går in i avtalet med 37 nya bussar varav två helt nya depåladdade elbussar som kommer ersätta den aktuella bussflottan och förbättra komforten för resenärerna. Bussarna kommer upprustas med luftkonditionering, USB-laddare och wifi samt med APC-system som skall räkna faktiskt antal resande.

Östgötatrafiken och Transdev kommer också skriva under ett samverkansavtal som kommer ge riktlinjer för hur parterna kommer arbeta tillsammans framöver för att säkerställa att trafiken förbättras kontinuerligt.

– Både Östgötatrafiken och Transdev vill utveckla trafiken i Norrköping. Vi kommer använda vår internationella erfarenhet från verksamheten vi har i 20 länder samt vår lokala kännedom för att kontinuerligt komma med nya förslag på trafikförbättringar, säger Gunnar Schön, vd för Transdev Sverige AB.

Tilldelningsbeslutet i Norrköping kan, precis som kontraktet i Linköping, överklagas fram till 10 februari 2019.

FAKTA/Transdev i Östergötland

Har haft hand om persontrafiken i Östergötland med buss, tåg och spårvagn sedan 1998. Transdev kör Linköpings stadstrafik sedan 1998 och Norrköpings stadstrafik med 18 bussar och 25 spårvagnar sedan 2004. I Linköping vann Nobina samtidigt som Transdev fick behålla Norrköping. Transdev kör också Kustpilen mellan Linköping och Västervik, Oskarshamn och Kalmar sedan 2014. Varje år reser mer än 19 miljoner personer med Transdev i Östergötland.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Halvarsson vann NTF-pris

Rådström till Scaniatoppen

Nytt EU-beslut kan gynna transportnäringen

1

Stora självkörande bussar i Barkarby

Scania och Nobina inleder försök i Barkarbystaden norr om Stockholm med självkörande bussar i linjetrafik – nu handlar det om fullstora bussar för första gången i allmän trafik.

Boden kommer till Kollektivtrafikdagen

Ellinor Isaksson-Larsson och Carola Medelid, Bodens kommun, kommer till Kollektivtrafikdagen 15 maj – ett bra program har lockat dem ända till Solna i maj.

Tre månader till för Hybricon

Nyhetsbrev

EU skärper utsläppskraven rejält

EU skärper utsläppskraven rejält på tunga fordon – men EU-parlamentet måste först rösta om saken vilket sker i mars.

Arkiv

UL rekordökade 2018

Dramatisk ökning av döda i trafiken

Sandberg sågar Skånetrafiken

Skånetrafiken vill att kommuner som önskar behålla busstrafik själva får betala för den – kommunstyrelsens ordförande i Lund sågar förslaget rapporterar Lokaltidningen.

Stopp för kontanter på grund av rån

Nobina förvärvar i Danmark

Ännu ett EU-steg för biodrivmedel

Biodrivmedel föreslås omfattas av EU:s nya direktiv om gröna fordon – godkänns förslaget kan biodieselns framtid vara tryggad, men flera steg återstår i den EU-processen.

Eneroth till Kollektivtrafikdagen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inledningstalar på Kollektivtrafikdagen 15 maj – branschdagen genomförs i år på Quality Hotel Friends i Solna.

Resanderekord för SJ

SJ når rekordsiffror vad gäller antalet resenärer under 2018 – samtidigt backade rörelseresultatet med nära 200 miljoner.

Framtidens drivmedel på Kollektivtrafikdagen!

15 maj genomförs Kollektivtrafikdagen vid Friends Arena i Solna – en av programpunkterna är regeldjungeln kring framtidens drivmedel.

Anropsstyrd framgång i Västtrafik

Uppåt för Hallandstrafiken

För tredje året i rad ökar resandet med Hallandstrafiken med över fem procent – det framgår nu när siffrorna för 2018 har sammanställts.

"Tiggarbrev" från Skånetrafiken

Utmanar: 90 dagar utan bil!

Bjurenborg lämnar Arriva

Volvo-aktör överklagar Hybricons tilldelning

Ruter valde Zetadisplay

Rekordsatsning på elbussar

Inom kort ska den blågröna majoriteten i Region Stockholm klubba ett historiskt beslut om en mångmiljardsatsning på hundratals nya elbussar.

Swish i Örebro

Plus

5 snabba frågor…

Mathiesen in - Frydenberg ut

Dags för nya regnummer

Grönt för kameror i Dalatrafiken

”Uber skattefuskar”

Ny vd på Cirkle K

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.158