23948sdkhjf

Volvo-aktör överklagar Hybricons tilldelning

11 februari inkom Volvoåterförsäljanden Wist Last och Buss med en överklagan till att elbusstillverkaren Hybricon vann Skellefteå Buss upphandling av elbussar till stadstrafiken, en affär värd 35 miljoner kronor - Hybricon anbud håller inte, enligt den överklagande parten.

Hybricon vann Skellefteå Buss upphandling av sex 12-meters elbussar till stadstrafiken 17 januari i år. Då gällde att upphandlingen kunde överklagas fram till och med 27 januari, alltså de 10 dagar som är bruklig tid för offentliga upphandlingar.

Sedan började Skellefteå Buss slira med tidsfristen som flyttades fram flera gånger: Först till 6 februari och sedan till och med 11 februari. Och just i grevens tid, 11 februari, inkom en överklagan. Läs om detta genom att klicka här, och även här!

Enligt Hybricons vd Johan Suup hade ingen information alls lämnats om vilket bolag som överklagat upphandlingen till honom under 11 februari.

Men tidningen Norran hade alla uppgifter redan då, det är Wist Last och Buss, som bland annat säljer Volvos elbussarsom överklagat upphandlingen till Förvaltningsrätten i Umeå. Det överklagande bolaget anser att Hybricons bud inte är fullständigt och att Skellefteå Buss inte hanterat upphandlingen korrekt. Bland annat skulle Hybricon inte klara de krav på omsättning som Skellefteå Buss ställt, vilket borde ha medfört att deras bud skulle ha avvisats direkt. Men även Wist Last och Buss väntade länge med sin överklagan som lämnades in i allra sista stund. Domstolen kräver nu svar från upphandlande Skellefteå Buss senast 18 februari.

Så nu är det åter oklart om det blir någon affär för elbusstillverkaren Hybricon som så väl behöver en kommersiell framgång som en affär på i detta fallet 35 miljoner kronor. Orsaken till att tidsfristen för överklagan har flyttats fram på det här sättet har Skelleftå Buss förklarat med administrativa skäl.

Rt-forum återkommer med mer detaljer så fort de blir kända för redaktionen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062