23948sdkhjf

Ekroth kopplar upp Visit North

Johan Ekroth, Visit Norths nya vd, vill hjälpa upplevelseföratagare att få fler bokningar med ett nytt enkelt bokningssystem - lanseras

– De senaste åren har jag utvecklat varumärke och en digital närvaro för Friluftsfrämjandet, varpå organisationen har vänt 30 års sjunkande medlemssiffror till en stadig medlemstillväxt på 7 procent och tillväxt av bokade aktiviteter med 25 procent. Nu vill jag hjälpa Sveriges upplevelseföretagare till motsvarande tillväxt, säger Johan Ekroth.

Visit Norths boknings- och kanalhanterare är en app för smartphone och dator. Den hjälper en upplevelseföretagare att få fler besökare och förenkla sin administration genom att produktifiera och paketera upplevelseprodukter digitalt, för att därefter göra dem boknings- och betalningsbara. Genom att sedan göra produkterna synliga och bokningsbara på fler marknadskanaler, fler internetbaserade tjänster för resebokning och -inspiration, tjänster där människor söker efter vad de ska göra på sin resa, kan företagen också få fler bokningar.

– Nu har den första färdiga versionen mött de första upplevelseföretagarna och vi ser fram emot verklig användarfeedback så att vi kan fortsätta utveckla produkten. Johans bakgrund som bland annat egen upplevelseföretagare tror vi innehåller de rätta ingredienserna för att både hjälpa företagen att få fler gäster och att utveckla den svenska besöksnäringen som helhet, säger Thomas Brühl, styrelseordförande för Visit North.

Johan Ekroth klev på uppdraget som vd 1 februari. Han har tidigare bland annat varit vd på ett tidningsförlag som gav ut Svenska Outside Magazine, varit marknadschef för outdoorbutiken addnature.com och drivit kitesurfingföretaget Chohoo.

Att vara upplevelseföretagare är något av det roligaste jag gjort. Det är något speciellt med att dela med sig av aktiviteter och upplevelser man själv älskar. Jag hoppas att Visit North ska kunna hjälpa befintliga upplevelseföretagare att kunna fokusera på det roliga, och samtidigt göra det så enkelt att bli upplevelseföretagare att fler vågar ta steget och vara med och visa allt fantastiskt som Sverige har att erbjuda, säger Johan Ekroth.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063