23948sdkhjf

Ångan är uppe på Vildmarkståget

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Inlandsbanan och Järnvägsmuseet erbjuder tre exklusiva och unika tågresor med avstamp i årstidernas variationer – resorna sker under tre årstiden 2019.

Det finns möjligheter för researrangörer att inkludera en resa med ett ångloksdrivet tåg rakt genom den svenska vildmarken i mellersta och norra Sverige. Kanske väl sent att hinna pricka in vårresan, men möjligen går det att fixa till en njutningsfull resa till midnattssolen och alldeles säkert går det att uppleva höstens färgexplosion med Vildmarkståget. 

Gemensamt för alla tre resor är att de sker med bekväma 1: a-klassvagnar inklusive restaurang- och barvagn. Dragkraften står ånglok, ellok och diesellok för under olika sträckor. 

God och bra mat är viktigt på alla tre resorna, måltider äts ombord och på utvalda restauranger. Det som skiljer resorna åt förutom årstiderna är resrutten och besöksmålen, säger Elena Jönsson, chef Destination Inlandsbanan.

Den första resan är Vildmarkståget Valborg som börjar och slutar i Gävle, valborgsmässoafton firas på toppen av Dundret i Gällivare. Det unika är att resenärerna bor ombord på tåget i bekväma förstaklasskupéer. Kultur är viktiga inslag på alla resor. Valborgsresan besöker bland annat Stenegård i Järvsö, Thailändska paviljongen och Döda fallet i Ragunda.

Den andra resan går mitt i sommaren, veckan efter midsommar, och går i midnattssolens tecken. Bland annat ingår ett besök på Porjus kraftstation, känt för sin avancerade byggteknik när det byggdes 1915.

Sista resan kommer bli en naturens färgexplosion där resenärerna reser från Stockholm i grönska upp till en fjällvärld i höstskrud. Resan går till Abisko, för att sedan avslutas i Kiruna. En övernattning på Icehotel i Jukkasjärvi ingår.

Vildmarkståget är en nygammal resa. Under början av 1990-talet kördes tematåget och vi har nu vidareutvecklat resan till dessa tre. De breddar vårt reseutbud och med det hoppas vi nå nya resenärer som lockas av god mat, norrländsk natur, kultur och historia samt vill uppleva detta bekvämt paketerat och från ett klassiskt tåg med sin egen historia, säger Elena Jönsson. 

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt drag av RK Travel Group

Från och med nu har resegrossisten RK Travel Group infört ett nytt grepp som pressar både den egna organisationen och konkurrenterna – men gynnar kunderna.

Skansen slog rekord 2019

AI tar över i Växjö

Resebranschen får nyord

Glöm flygskammen, nu har resebranschen fått nya roliga ord enligt dem som ställt samman 2019 års nyord!

Stena Lina storsatsar

Anmälan till Busstorget har öppnat!

Nyhetsbrev

Bussbolag i känslosam julkampanj

Arkiv

Flygresenärernas favoritdestinationer

Vart hän vill de som flyger med SAS egentligen? Ja, nu har den saken blivit utredd och det visar sig att svenskar, norrmän och danskar har helt olika preferenser!

Hårdrock på Furuvik

Hårdrocken tågar in på Furuvik i sommar när den legendariske Kiss-gitarristen Ace Frehley intar Stora Scen.

De uppträder på Grönan 2020

Nu har Gröna Lund fått klart med de första 12 artisterna för sommarsäsongen 2020 – en hel rad heta namn presenteras.

Fixar julklappar av bussbiljetter

Ras för novemberflyget

Vikingaland turismprisade

Tåg till Dalafjällen

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Besöksnäringen och turistbussen

Alkoholfri succé

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Portugal vann igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.203