23948sdkhjf

Mittstråket uppgraderas

Mitt i Sverige satsar kommunerna från Sundsvall till norska gränsen på järnväg, gång- och cykelstråk, kallat Mittstråket – nu ska stråket uppgraderas.

Mittstråket löper tvärs enom Sverige från Sundsvall till norska gränsen vid Storlien. Nu satsar kommunerna längs sträckan med hjälp av Trafikverket hundratals miljoner kronor på att förbättra järnvägen, vägen samt lyfta gång- och cykelstråken till nya höjder.

Medan det byggs kan det störa trafiken och upplevas som stökigt, därför har vi nu en informationskampanj till invånarna om vad, var och varför vi bygger. Som en del i kampanjen kommer vi att dela ut en informationspåse till resenärer så att de i lugn och ro kan ta del av hur vi uppgraderar Mittstråket bit för bit, säger Christin Borg, projektledare Mittstråket.

Andelen resor med buss och tåg i Mittstråkets geografi är liten (ca 9 procent) jämfört med andelen resor med bil. För att få ökad kunskap om hur människor vill resa och om vad som krävs för att få fler att välja tåg och buss framför bilen, genomför projektet en enkätundersökning med resenärer i stråket. Under torsdagen finns personal på Sundsvalls och Östersunds stationer samt på Norrtåget för att både informera om uppgraderingen och för att sprida undersökningen.

När resandet är som störst i samband med ett stort evenemang som skidskytte VM vill vi passa på att kommunicera de satsningar som görs i stråket och sprida vår enkätundersökning om personresor, säger Christin Borg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079