23948sdkhjf

Turistbussföretagen fick ny styrelse

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Svenska Tursitbussföretagen valde ny styrelse på sitt årsmöte 21 mars – Kjell Peterson sitter kvar som ordförande men nu finns fyra nya personer i styrelsen.

Branschorganisationen Svenska Tursitbussföretagen hade sitt årsmöte 21 mars i Göteborg. Organisatioen som i dag samlar cirka 70 bussreseföretag arbetar för att lyfta bussen och göra det enklare att genomföra turistresor med buss.

Årsmötet valde också ny styrelse: Kjell Peterson fortsätter som ordförande och Erik Dahlbom som vann utmärkelsen Guldbussen 2019 är ny vice ordförande. Nyvalda ledamöter är Carl Otto Lange, advokat och företagsjurist, Per-Erik Nyberg*, Nybergs Buss i Lidköping; Björne Sandström, resebranschen och Patrik Forslund, PR-branschen.

Övriga ledamöter är Annette Karlsson, Haman Group; Per Ola Svensson, Travelize och Erland Olsson, Stenungsundsbuss, som tidigare varit vice ordförande i organisationen, nu har han trappat ner men sitter ändå kvar i styrelsen.

*) Har suttit i styrelsen tidigare, nu tillbaka efter ett uppehåll.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Klimatdebatten gynnar bussresan

"Res klimatsmart i turistbuss"

Gratis privatfärja i Stockholm

28 juni var det premiär för en ny färjelinje till och från Djurgården i Stockholm - ett antal aktörer på Djurgården ligger bakom den helt privatfinansierade trafiken.

Loka Brunn har uppdaterats

Radison blir Scandic i Stavanger

Bättre bussläge i Värtahamnen

Under festliga former invigdes det nya hållplatsläget för bussen till Värtaterminalen i Stockholm 25 juni – nu blir det enklare att ta sig till kryssningsfartygen för resenärerna.

Nyhetsbrev

Inlandsbanan fick ny styrelse

Arkiv
1

Tåget - billigare än flyget

Konkurrensen på spåren har medfört fler avgångar och differentierade priser – tåg är så gott som alltid billigare än flyget, enligt Transportstyrelsens rapport, men bussen är billigast.

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Rekordresultat för SkiStar

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Badbusstrafik i Trollhättan

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Plus

Fem snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126