23948sdkhjf

WOW air i konkurs

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Det isländska flygbolaget WOW air har gått i konkurs - bolaget har länge brottats med svåra ekonomiska problem.

Det isländska flygbolaget WOW air har gått i konkurs. Tidigare såg det ut som om bolaget skulle kunna räddas genom viss konvertibelakrobatik för att få loss likvida medel. Försök att få Iclandair att köpa upp bolaget gjordes också in i det sista. Men alla försök att rädda bolaget misslyckades och 28 mars står det klart att det inte går att rädda flygbolaget från konkurs.

WOW air är ännu ett bolag i raden av dem som gått i konkurs under senare tid. I oktober i fjol gick Primera Air i konkurs och under februari i år gick det lika illa för Flybmi

Nu gäller det alltså WOW air som tidigare i dag ställde in alla sina flygningar. Hur den här konkursen påverkar svenska gruppresearrangörer är ännu inte känt, inte heller hur det ligger till med direktbokande svenskar. Gruppresedeltagare skyddas av paketreselagen medan de som bokat själva bara har en chans - att reklamera kreditkortköpet så snabbt som möjligt.

Affärsidén sedan starten 2011 har varit att erbjuda lågprisflyg mellan Europa och Nordamerika via Island. Men verksamheten har aldrig riktigt fått det lyft investerarna bakom flygbolaget hade hoppats på.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Himmelfjäll öppet för bokning

Spännande forskning om turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Den frågan försöker forskare på Malmö universitet reda ut.

Flixbus startar flygbusslinje

Från 25 juni börjar Flixbus att trafikera en ny expresslinje mellan Stockholm City och Arlanda – aktören kommer att ha marknadens lägsta pris på sträckan vid tidigt köp.

SJ lanserar tågluffarkort

Rekordresultat för SkiStar

Extra nattrafik under Fallens Dagar

Nyhetsbrev

Badbusstrafik i Trollhättan

Arkiv

Turister bussluffar i Stockholm

Bussförbud på Slottsbacken överklagas

Stockholms läns Bussbranschförening har överklagat förbudet för buss på Slottsbacken – Trafikborgarrådet skyllde nyligen på hovet, bussbranschen vill ändå ha bort förbudet.

Helldén: ”Det är kungens fel!”

Kroatien fortsatt populärt

Enligt ny statistik från reseplattformen TripAdvisor är Kroatien det resmål som ökat mest i popularitet och i antalet sökningar på TripAdvisor under årets första fyra månader.

”Dyra tågbiljetter en myt”

Kölsträckning i Kina

Taxfree på flyget upphör

Klimatångest gynnar tågresande

Svenskarnas resmönster har förändrats dramatiskt till följd av klimatdebatten – ett exempel på det är att tågresandet fördubblats de senaste 18 månaderna.

Flygbussarna Charter blir fossilfria

Transdev köper Utö Rederi

Privatägda bolaget Utö Rederi har blivit uppköpt av kollektivtrafikjätten Transdev – Utö Rederi har sin verksamhet i Stockholm södra skärgård.

Biodrivmedel för flyg på gång

Europa kommer att få sin första dedikerade fabriksanläggning för produktion av bioflygdrivmedel – 100 000 ton per år ska kunna tillverkas från 2022 enligt initiativtagarna.

Direkt till skidbackarna i Andorra

Renässans för solresa med buss!

Plus

Fem snabba frågor...

Bussen bättre än tåget

Plus 5 procent för Viking

Svenskarnas intresse för att resa inom Östersjöregionen ökar – Viking Lines statistik visar att sommarbokningarna ökat med 5 procent jämfört med sommaren 2018.

Resebyråer sågar flygbranschen

Strand vd för Visit Stockholm

Många ville döpa Vikings fartyg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121