23948sdkhjf

Ny motgång för Hybricon

Hybricons krav angående överprövning av elbussar till Skellefteås stadstrafik avvisas av kammarrätten – men busstillverkaren vägrar att ge upp.

5 april 2019 meddelade kammarrätten att de avvisar Hybricons krav på överprövning som bolaget gjorde efter det att förvaltningsdomstolen tidigare beslutat att Skellefteå Buss AB:s upphandling av nya bussar inte får fullföljas utan en ny prövning av anbuden. I ett tidigare skede erhöll Hybricon beställningen från Skellefteå, men detta beslut överklagades då av en annan anbudsgivare.

Läs här om förvaltningsrättens dom!

Positivt för Hybricon är att domen påvisar en klar signal till Skellefteå Buss att de inte är tvungna att utesluta Hybricons anbud från en ny utvärdering. Det innebär att bolaget fortfarande kan få beställningen från Skellefteå Buss, i alla fall enligt ledgningen för elbusstillverkaren.

Kammarrättens avvisande har sin grund i att de inte anser att förvaltningsrättens beslut går emot Hybricon. Då förvaltningsrättens dom inte innebär att Hybricon ska uteslutas från det vidare upphandlingsförfarandet saknar Hybricon rätt att överklaga domen.

Beställningen från Skellefteå Buss gällde sex stycken eldrivna 12-metersbussar, kontatsvärdet är cirka 35 miljoner kronor, pengar som betytt mycket för den ekonomiskt ansträngda elbusstillverkaren Hybricon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156