23948sdkhjf

Årets minibuss prisad

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Mercedes Benz Sprinter City 75 har utsetts till Årets Minibuss av en intereuropeisk jury – priset delades ut på mässan FIAA i Madrid.

Priset sponsras av den iberiska bussmässan FIAA i Madrid och samma jury som delar ut Årets Stadsbuss och Årets Turistbuss är med och tar fram vinnaren av Minibus of the Year.

Priset delades ut 12 april av juryns ordförande Tom Terjesen, till vardags chefredaktör för norska Bussmagasinet. Enligt juryn som består av journalister från en rad europeiska fordonsmagasin som skriver om bussar så är just den här bussen snäppet bättre än andra liknande minibussar.

Övriga minibussar som nominerats till tävlingen var Indcar Strada eCity, nya Iveco Daily, Ferqui Sunrise och MAN TGE. Alla bussarna testades på en drygt 12 km lång testrutt med alla slags vägförhållanden och miljöer.

Det här är andra gången som priset Minibus of the Year delas ut, nu liksom förra gången just på mässan FIAA på IFEMA i Madrid. I Trafikforum nr 4 kommer nya Iveco Daily att presenteras mer ingående eftersom den bussen är helt ny.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.156