23948sdkhjf

Svag krona - chans för turismen

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Kronan faller vilket gör Sverige till en attraktivare destionation för inkommande turism – regeringen gillar läget och ska nu storsatsa för att få hit fler turister från utlandet.

Svenskarna må gnälla om sina egna fördyrade utlandsresor men den svaga kronan i kombination med klimatdebatten är guld för den svenska besöksnäringen. Regeringen har fattat galoppen och tycker också att Sveriges potential ska utnyttjas bättre, därför satsas 10 miljoner kronor på turism och en ny nationell strategi ska tas fram för att få fart på branschen.

I en debattartikel i SvD lyfter näringsminister Ibarhim Baylan (S) både miljonsatsningen och den nya nationella strategin vikt för att ta tillvara den chans som Sverige som billigare besöksmål utgör.

Just den nationella strategin var ett förslag som lanserades redan 2017 i den statliga utredningen ”Ett land att besöka”. Den utredningen kom stora delar av den svenska besöksnäringen att gilla liksom Sveriges Bussföretag som huvudsakligen gav tummen upp i sina olika remissvar.

Det är ett  mycket bra initiativ från regeringen, förhoppningsvis öppnar det nya möjligheter för turistbussen som många gånger är en förutsättning för att locka fler besökare till destinationer runt om i Sverige, kommenterar Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretagregeringens utspel om en ny nationell strategi för en växande besöksnäring.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125