23948sdkhjf

Deltagarna frågar ministern!

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

De som visat intresse för Kollektivtrafikdagen 15 maj har fått möjlighet att ställa en fråga direkt till infrastrukturminister Tomas Eneroth - han kommer att svara på några av dem under konferensen.

Kollektivtrafikdagen 2019 närmar sig nu med stormsteg - 15 maj genomförs det stora branschmötet på Qulity Hotel Friends i Solna, norr om Stockholm. 

Dagen inleds av infrastrukturminister Tomas Eneroth klockan 9:30 och arrangören Trafikforum/Rt-forum har erbjudit alla anmälda deltagare att själva ställa en fråga till ministern. Här är några av de frågor som kommit in hittills:

– Hur får vi till det sömlösa kollektiva resandet över hela Sverige?

– Varför ska man satsa hundratals miljarder på höghastighetsbanor som av (nästan) eniga experter har bedömts vara helt olönsamma?

– Tomas Eneroth, vad gör du som ansvarig minister för att förbereda Sverige inför den närs förestående anstormningen av Uber som planerar att ta över den lokala persontrafiken i städer runt om i världen och av Amazons framgångsrika offensiv att lägga under sig godstrafiken lokalt och globalt?

– Varför har landsting eller region valt incitamentavtal för kollektivtrafike, exempelvis för mindre städer i Sverige?  Varför kan inte ett bättre utbud och en mer attraktiv tidtabell ges så att flera kan åka kollektivtrafik till jobbet eller fritidsaktiviteter?

Den som är med på Kollektivtrafikdagen får veta vilka frågor infrastrukturministern kommer att svara på, det kan bli någon av dessa eller helt andra frågor. Det och mycket mer kommer att hända på Kollektivtrafikdagen 15 maj i Solna!

Mer information om Kollektivtrafikdagen och möjlighet att anäla deltagande finns HÄR!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussföretagen fick ny styrelse

Vid Sveriges Bussföretags årsstämma 27 maj blev Gunnar Schön omvald till styrelseordförande – styrelsen fick en ny ledamot, resten omvaldes.

Plus

Nu rullar nya Dailyn

Minibussen Iveco Daily vann titeln Årets Minibuss i Madrid 2017 – i år kommer tillverkaren med en helt ny Daily med många nya finesser. Iveco erbjuder gas som alternativt drivmedel men tror fortsatt på diesel under ännu många år.

Connect vann Flexlinjerna

Plus

Rudestad tar över Persontrafik

Persontrafikmässan får ny projektledning – mångårige mässveteranen Dan Ågren tänker sluta till årsskiftet, ny projektledare från 2020 är Anders Rudestad.

Alstom får miljardorder

RMV:s dotterbolag fahma beställer världens största flotta av bränslecellståg från Alstom – totalt är affären värd 5,4 miljarder kronor.

Tamsons växlar upp

Kristoffer Tamsons, trafikregionråd i Region Stockholm har på kort tid klivit in som ordförande i två stora organisationer: Mälardalsrådet och Svensk Kollektivtrafik.

Nyhetsbrev

Hela Europa med tåg

Arkiv

Gustavsson avancerar

Bussen - en väg till integration

Bjurenborg rattar Westin Buss

Gotlandsbuss förlorar trafiken

Gotlandsbuss förlorar all kollektivtrafik och skoltrafik på Gotland - det blir i stället Bergkvarabuss som får uppdraget med trafikstart i juni nästa år.

”Transportfusk kan stoppas”

SL-buss i brandolycka

Hybricons styrelse omvaldes

Siktar på Bussförar-SM 2019

Regerande svenska mästaren i att köra buss, Anders Norell Bergendahl, siktar på deltagande i Bussföra-SM även i år – varvar läkarstudierna med helgjobb som bussförare.

SJ ska köra Öresundståg

Det blir SJ som ska köra och underhålla Öresundstågen från och med december 2020 – det beslutades av de regionala trafikhuvudmännen 21 maj.

Upptåget närmar sig Mälartåg

En integrering av Upptåget med Mälartåg, det kan bli resultatet av det beslut som Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden fattade vid sammanträdet 20 maj.

Busskuren som renar luften

Framgång för Kollektivtrafikdagen

15 maj genomfördes Kollektivtrafikdagen 2019 på Quality Hotel Friends i Solna - närmare 250 personer deltog i det stora branschmötet.

Keolis leder Bussförar-SM

Sedan redovisningen 23 april har Keolis kört om Transdev när det gäller antalet anmälda till Bussförar-SM 2019 – men ledningen är mycket knapp.

Biodrivmedel backade 2018

Tåget – snabbare än flyget

Nobina knep kontrakt värt 3 miljarder

Nobina har vunnit två avtal för stads- och regiontrafiken i hela Halland där bolaget redan kör trafiken – det nya kontraktet är värt runt tre miljarder kronor.

Ännu en ordförandepost för Tamsons

Trafikregionrådet i Stockholm och SL:s ordförande Kristoffer Tamsons (M) har valts till ny ordförande för Mälardalsrådet – det stod klart under årskonferensen i Örebro.

Helsner tillbaka i bussbranschen

Beckman blir hållbarhetschef

Cabonline köper danskt taxibolag

Walfridsson till Nobina

Sverigedemokraterna svarar

Kristdemokraterna svarar

Moderaterna svarar

Liberalerna svarar

Centerpartiet svarar

Miljöpartiet svarar

Socialdemokraterna svarar

Vänsterpartiet svarar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.263