23948sdkhjf

Deltagarna frågar ministern!

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

De som visat intresse för Kollektivtrafikdagen 15 maj har fått möjlighet att ställa en fråga direkt till infrastrukturminister Tomas Eneroth - han kommer att svara på några av dem under konferensen.

Kollektivtrafikdagen 2019 närmar sig nu med stormsteg - 15 maj genomförs det stora branschmötet på Qulity Hotel Friends i Solna, norr om Stockholm. 

Dagen inleds av infrastrukturminister Tomas Eneroth klockan 9:30 och arrangören Trafikforum/Rt-forum har erbjudit alla anmälda deltagare att själva ställa en fråga till ministern. Här är några av de frågor som kommit in hittills:

– Hur får vi till det sömlösa kollektiva resandet över hela Sverige?

– Varför ska man satsa hundratals miljarder på höghastighetsbanor som av (nästan) eniga experter har bedömts vara helt olönsamma?

– Tomas Eneroth, vad gör du som ansvarig minister för att förbereda Sverige inför den närs förestående anstormningen av Uber som planerar att ta över den lokala persontrafiken i städer runt om i världen och av Amazons framgångsrika offensiv att lägga under sig godstrafiken lokalt och globalt?

– Varför har landsting eller region valt incitamentavtal för kollektivtrafike, exempelvis för mindre städer i Sverige?  Varför kan inte ett bättre utbud och en mer attraktiv tidtabell ges så att flera kan åka kollektivtrafik till jobbet eller fritidsaktiviteter?

Den som är med på Kollektivtrafikdagen får veta vilka frågor infrastrukturministern kommer att svara på, det kan bli någon av dessa eller helt andra frågor. Det och mycket mer kommer att hända på Kollektivtrafikdagen 15 maj i Solna!

Mer information om Kollektivtrafikdagen och möjlighet att anäla deltagande finns HÄR!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.157