23948sdkhjf

Deltagarna frågar ministern!

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

De som visat intresse för Kollektivtrafikdagen 15 maj har fått möjlighet att ställa en fråga direkt till infrastrukturminister Tomas Eneroth - han kommer att svara på några av dem under konferensen.

Kollektivtrafikdagen 2019 närmar sig nu med stormsteg - 15 maj genomförs det stora branschmötet på Qulity Hotel Friends i Solna, norr om Stockholm. 

Dagen inleds av infrastrukturminister Tomas Eneroth klockan 9:30 och arrangören Trafikforum/Rt-forum har erbjudit alla anmälda deltagare att själva ställa en fråga till ministern. Här är några av de frågor som kommit in hittills:

– Hur får vi till det sömlösa kollektiva resandet över hela Sverige?

– Varför ska man satsa hundratals miljarder på höghastighetsbanor som av (nästan) eniga experter har bedömts vara helt olönsamma?

– Tomas Eneroth, vad gör du som ansvarig minister för att förbereda Sverige inför den närs förestående anstormningen av Uber som planerar att ta över den lokala persontrafiken i städer runt om i världen och av Amazons framgångsrika offensiv att lägga under sig godstrafiken lokalt och globalt?

– Varför har landsting eller region valt incitamentavtal för kollektivtrafike, exempelvis för mindre städer i Sverige?  Varför kan inte ett bättre utbud och en mer attraktiv tidtabell ges så att flera kan åka kollektivtrafik till jobbet eller fritidsaktiviteter?

Den som är med på Kollektivtrafikdagen får veta vilka frågor infrastrukturministern kommer att svara på, det kan bli någon av dessa eller helt andra frågor. Det och mycket mer kommer att hända på Kollektivtrafikdagen 15 maj i Solna!

Mer information om Kollektivtrafikdagen och möjlighet att anäla deltagande finns HÄR!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ale får fler elbussar

Tio nya elbussar i Borås

19 augusti börjar Västtrafik köra elbussar i Borås - det är totalt tio bussar på linje 2 som kommer att ge boråsarna en tystare och mer miljövänlig resa i kollektivtrafiken.

Transdev satsar på Bussförar-SM

Finalen i Bussförar-SM närmar sig, 9 september körs den på Gillingebanan norr om Stockholm – Transdev är en av tävlingens partners i år liksom tidigare år.

Raukas vice vd i SJ

Osäkert om viten fungerar

Det är oklart om viten fungerar som piska för att förbättra kollektivtrafikens kvalitet, mycket på grund av bristande dokumentation – det framgår av forskning vid VTI.

Nya svängar för kollektivtrafiken

I början av juni förvärvade elfordonsutvecklaren Nevs det engelska hjulmotorföretaget Protean Electric – som har en revolutionerande svängig hjulteknik för den modernaste kollektivtrafiken.

Nyhetsbrev

Cabonline skriver ner

Arkiv

Piteå får vänta på elbussarna

Svårt mäta trötthet

Att trötthet hos förare utgör en stor fara är väl känt sedan länge, snark är lika farligt som knark bruka det heta – men att mäta trötthet är en tuff utmaning för forskarna på VTI..

Utförsbacke för transportsektorn

”Utredning om biljettsystem onödig”

NNR vill slopa elskatten på elbussarna

Näringslivets Regelnämnd, NNR, tar upp elskatten som elbussarna måste betala men de eldrivna tågen slipper - släpp elskatten för elbussarna, kräver NNR.

Wennerström utreder nationellt biljettsystem

Ett biljettsystem för all kollektivtrafik i hela Sverige – det utlovades i Januariavtalet, nu ska Samtrafikens Gerhard Wennerström utreda hur det ska gå till.

Lindahl till Infranord

Bussförar-SM – finalen närmar sig!

Striden om Jämtland är över

Länstrafiken får teckna avtal med norska Trønderbilene – det står klart efter en segdragen rättsprocess där en svensk konkurrent överklagat upphandlingen.

Litiumöverskott kan sänka batteripriset

Elsparkcykeln – värre än dieselbussen

De allt populärare elsparkcyklarna får kritik av forskare i USA – cyklarna uppges totalt generera mer utsläpp än en vanlig dieselbuss.

Grönlund kommenterar von der Leyen

Miljöfrågor är i fokus för EU-kommissionens nya ordförande Ursula von der Leyen som riktat lansen mot transportsektorn – Sveriges Bussföretags Anna Grönlund kommenterar.

Scania klimatstrejkar

Plus

Tyska bussar toppar Tunga Bussligan

Juli blev ännu en framgångsmånad för de tunga bussarna över 10 ton - allra bäst under juli gick det för tre tyska fabrikat, det framgår av Bil Swedens statistik.

Bussarna fortsätter öka

Karlstad – bäst på kollektivtrafik

Värmländska Karlstad har Sveriges bästa kollektivtrafik, detta enligt Projektengagemangs Samhällsbarometer – som även hänger ut de städer som är sämst.

Paypal för Circ

Skånetrafiken ber om ursäkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14