23948sdkhjf

Deltagarna frågar ministern!

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

De som visat intresse för Kollektivtrafikdagen 15 maj har fått möjlighet att ställa en fråga direkt till infrastrukturminister Tomas Eneroth - han kommer att svara på några av dem under konferensen.

Kollektivtrafikdagen 2019 närmar sig nu med stormsteg - 15 maj genomförs det stora branschmötet på Qulity Hotel Friends i Solna, norr om Stockholm. 

Dagen inleds av infrastrukturminister Tomas Eneroth klockan 9:30 och arrangören Trafikforum/Rt-forum har erbjudit alla anmälda deltagare att själva ställa en fråga till ministern. Här är några av de frågor som kommit in hittills:

– Hur får vi till det sömlösa kollektiva resandet över hela Sverige?

– Varför ska man satsa hundratals miljarder på höghastighetsbanor som av (nästan) eniga experter har bedömts vara helt olönsamma?

– Tomas Eneroth, vad gör du som ansvarig minister för att förbereda Sverige inför den närs förestående anstormningen av Uber som planerar att ta över den lokala persontrafiken i städer runt om i världen och av Amazons framgångsrika offensiv att lägga under sig godstrafiken lokalt och globalt?

– Varför har landsting eller region valt incitamentavtal för kollektivtrafike, exempelvis för mindre städer i Sverige?  Varför kan inte ett bättre utbud och en mer attraktiv tidtabell ges så att flera kan åka kollektivtrafik till jobbet eller fritidsaktiviteter?

Den som är med på Kollektivtrafikdagen får veta vilka frågor infrastrukturministern kommer att svara på, det kan bli någon av dessa eller helt andra frågor. Det och mycket mer kommer att hända på Kollektivtrafikdagen 15 maj i Solna!

Mer information om Kollektivtrafikdagen och möjlighet att anäla deltagande finns HÄR!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Roslagsbanan tidigareläggs

Ännu ett stort kollektivtrafikprojekt i Storstockholm tidigareläggs – den här gången gäller det Roslagsbanans förlängning till T-Centralen.

Ny generation från Scania

17 oktober presenterade Scania sin nya generation bussar för stads- och förortstrafik - bussarna som visas på Busworld i Bryssel bjuder på flera nyttiga nyheter.

MAN Lion’s Coach årets turistbuss

MAN Lion’s Coach har utsetts till Coach of the Year 2020 - det offentliggjordes på Europas största bussmässa, Busworld, i Bryssel.

Mohlins växer med uppköp

Ingen överprövning för Hybricon

Sista hoppet för Hybricon angående upphandlingen av elbussar till Skellefteåbuss har grusats - detta sedan Kammarrätten avvisat elbusstillverkarens begäran.

19 dog i septembertrafiken

Nyhetsbrev

1

Västtrafik hånar elbilshysterin

De första elektriska spårvagnarna rullade ut på Göteborgs gator i början av 1900-talet – nu gör Västtrafik narr av dagens elbilsreklam.

Arkiv

Resenärerna gillar fossilfritt

Folkets röst tycks har nått fram till maktens korridorer när det gäller drivmedel för bussar – kraven på fossilfritt vid kommunala trafikupphandlingar

Skellfteå buss ökar med ny vd

Det nya kollektivtrafiksystemet i Skellefteå drog på sig en hel del kritik när det infördes – men resandet ökar och företaget har fått en ny tillförordnad vd.

Fritzson lämnar SJ

SJ:s vd Crister Fritzson har sagt upp sig och kommer att lämna SJ under våren 2020 efter åtta år - blir vd för elektronikföretag.

Kamil Koç går ihop med Flixbus

Nu är det klart – den turkiska expressbussgiganten Kamil Koç ansluter sig till Flixbus.

Höstlovstryck för Vy

Tunnelbanan tidigareläggs

Fler Pågatåg i tid

I september levererade Pågatågen den högsta samlade punktligheten för i år med 95 procent av tågen i tid – bästa månaden hittills under 2019.

Karlsson till Merresor

Atthoff in efter Wärn

Flexbuss vann i Jönköping

Två köpare slåss om Arriva Group

Två riskkapitalbolag är kvar i den slutliga budgivningen på Arriva Group som ägaren Deutsche Bahn nu säljer – därmed kan affären vara klar mycket snart.

Västtrafik mot elbusstäten

Nu rullar de första 30 nya helelektriska Volvo-bussarna i Göteborgs stadstrafik – ännu ett steg för att göra Västtrafik störst i landet på elbussar.

Spårvägsbygge tidigareläggs

Spårväg syd i södra Storstockholm tidigareläggs med fyra år – byggstart redan nästa år, det har politikerna beslutat.

Biodrivmedel på IRU-menyn

Biodrivmedel fanns på agendan när IRU bjöd in EU-parlamentariker på middag 1 oktober – branschen förde fram sina förslag i form av en trerätters middagsmeny.

Mobilen kartlägger resevanor

Nytt signalsystem i Wuppertal

En ny version av ett ERTMS-signalsystem från Alstom används vid Wuppertal-banan i Tyskland.

Premiär i Mellanskärgården

Strand till Nobina

Clemens till Stockholmsmässan

Firth till WSP

Skolbussar i Mullsjö saboterade

Nya bussmiljönärer!

Viklund till Trafikanalys

Thermaenius till Keolis

Dahlsten tar över Transportföretagen

Tar över i Göteborg

Jensen till Arriva

Plus

Fem snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.255