23948sdkhjf

Hybricons styrelse omvaldes

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Martin Rogersson sitter kvar som ordförande i Hybricon, resten av styrelsen blev också omvald – det beslutade årsmötet 20 maj.

Elbusstillverkaren Hybricon har haft en tuff tid med ansträngd ekonomi. Nyligen förlorades en vunnen upphandling till Skellefteå buss efter att en Volvo-aktör överklagat tilldelningen. Där har i sin tur Hybricon överklagat det nya tilldelningsbeslutet och den saken avgörs inom den närmaste tiden.

I skuggan av dessa turer genomfördes årsstämman under måndagen 20 maj där 56 356 194 aktier av totalt 153 956 675 aktier representerade på årsstämman vilket motsvaras av 37 procent av rösterna. Årstämman fastställde bolagets förelagda årsredovisning, resultatdisposition samt beviljande av ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter samt för vd. Stämman beslutade vidare att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2018.

Martin Rogersson valdes till ordförande att leda årsstämman som också kom att besluta om att låta honom själv sitta kvar som styrelseodförande i Hybricon. Även den övriga sittande styrelsen omvaldes: Leif Herlitz, Gert Norrevik samt Erik Albinsson. Deloitte AB omvaldes till revisor, med Anders Rinzén som påskrivande revisor.

Stämman beslutade att styrelsearvode ska utgå till styrelseordförande med 100 000 kr samt till var och en ledamot 50 000 kr. Arvode till revisor beslutades att fastställas till enligt offert för revisionsuppdraget och för övriga ärenden enligt löpande räkning. Vidare beslutades det att arvodet ska räknas upp utifrån konsumtprisindex med första jämförelseperiod maj 2019.

Stämman beslutade vidare att välja Fredrik Jonsson och Joakim Larsson till valberedning, den sistnämnde representerar ägarföretagen Moggliden och är bror och arvtagare till succéförfattaren Stieg Larsson. Moggliden som bland annat förvaltar mångmiljonarvet efter författaren har investerat stort i Hybricon under en följd av år.

Läs mer om den senaste ägarförändringen i Hybricon Bus Systems här!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172