23948sdkhjf

Hybricons styrelse omvaldes

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Martin Rogersson sitter kvar som ordförande i Hybricon, resten av styrelsen blev också omvald – det beslutade årsmötet 20 maj.

Elbusstillverkaren Hybricon har haft en tuff tid med ansträngd ekonomi. Nyligen förlorades en vunnen upphandling till Skellefteå buss efter att en Volvo-aktör överklagat tilldelningen. Där har i sin tur Hybricon överklagat det nya tilldelningsbeslutet och den saken avgörs inom den närmaste tiden.

I skuggan av dessa turer genomfördes årsstämman under måndagen 20 maj där 56 356 194 aktier av totalt 153 956 675 aktier representerade på årsstämman vilket motsvaras av 37 procent av rösterna. Årstämman fastställde bolagets förelagda årsredovisning, resultatdisposition samt beviljande av ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter samt för vd. Stämman beslutade vidare att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2018.

Martin Rogersson valdes till ordförande att leda årsstämman som också kom att besluta om att låta honom själv sitta kvar som styrelseodförande i Hybricon. Även den övriga sittande styrelsen omvaldes: Leif Herlitz, Gert Norrevik samt Erik Albinsson. Deloitte AB omvaldes till revisor, med Anders Rinzén som påskrivande revisor.

Stämman beslutade att styrelsearvode ska utgå till styrelseordförande med 100 000 kr samt till var och en ledamot 50 000 kr. Arvode till revisor beslutades att fastställas till enligt offert för revisionsuppdraget och för övriga ärenden enligt löpande räkning. Vidare beslutades det att arvodet ska räknas upp utifrån konsumtprisindex med första jämförelseperiod maj 2019.

Stämman beslutade vidare att välja Fredrik Jonsson och Joakim Larsson till valberedning, den sistnämnde representerar ägarföretagen Moggliden och är bror och arvtagare till succéförfattaren Stieg Larsson. Moggliden som bland annat förvaltar mångmiljonarvet efter författaren har investerat stort i Hybricon under en följd av år.

Läs mer om den senaste ägarförändringen i Hybricon Bus Systems här!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ale får fler elbussar

Tio nya elbussar i Borås

19 augusti börjar Västtrafik köra elbussar i Borås - det är totalt tio bussar på linje 2 som kommer att ge boråsarna en tystare och mer miljövänlig resa i kollektivtrafiken.

Transdev satsar på Bussförar-SM

Finalen i Bussförar-SM närmar sig, 9 september körs den på Gillingebanan norr om Stockholm – Transdev är en av tävlingens partners i år liksom tidigare år.

Raukas vice vd i SJ

Osäkert om viten fungerar

Det är oklart om viten fungerar som piska för att förbättra kollektivtrafikens kvalitet, mycket på grund av bristande dokumentation – det framgår av forskning vid VTI.

Nya svängar för kollektivtrafiken

I början av juni förvärvade elfordonsutvecklaren Nevs det engelska hjulmotorföretaget Protean Electric – som har en revolutionerande svängig hjulteknik för den modernaste kollektivtrafiken.

Nyhetsbrev

Cabonline skriver ner

Arkiv

Piteå får vänta på elbussarna

Svårt mäta trötthet

Att trötthet hos förare utgör en stor fara är väl känt sedan länge, snark är lika farligt som knark bruka det heta – men att mäta trötthet är en tuff utmaning för forskarna på VTI..

Utförsbacke för transportsektorn

”Utredning om biljettsystem onödig”

NNR vill slopa elskatten på elbussarna

Näringslivets Regelnämnd, NNR, tar upp elskatten som elbussarna måste betala men de eldrivna tågen slipper - släpp elskatten för elbussarna, kräver NNR.

Wennerström utreder nationellt biljettsystem

Ett biljettsystem för all kollektivtrafik i hela Sverige – det utlovades i Januariavtalet, nu ska Samtrafikens Gerhard Wennerström utreda hur det ska gå till.

Lindahl till Infranord

Bussförar-SM – finalen närmar sig!

Striden om Jämtland är över

Länstrafiken får teckna avtal med norska Trønderbilene – det står klart efter en segdragen rättsprocess där en svensk konkurrent överklagat upphandlingen.

Litiumöverskott kan sänka batteripriset

Elsparkcykeln – värre än dieselbussen

De allt populärare elsparkcyklarna får kritik av forskare i USA – cyklarna uppges totalt generera mer utsläpp än en vanlig dieselbuss.

Grönlund kommenterar von der Leyen

Miljöfrågor är i fokus för EU-kommissionens nya ordförande Ursula von der Leyen som riktat lansen mot transportsektorn – Sveriges Bussföretags Anna Grönlund kommenterar.

Scania klimatstrejkar

Plus

Tyska bussar toppar Tunga Bussligan

Juli blev ännu en framgångsmånad för de tunga bussarna över 10 ton - allra bäst under juli gick det för tre tyska fabrikat, det framgår av Bil Swedens statistik.

Bussarna fortsätter öka

Karlstad – bäst på kollektivtrafik

Värmländska Karlstad har Sveriges bästa kollektivtrafik, detta enligt Projektengagemangs Samhällsbarometer – som även hänger ut de städer som är sämst.

Paypal för Circ

Skånetrafiken ber om ursäkt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.448