23948sdkhjf

Hybricons styrelse omvaldes

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Martin Rogersson sitter kvar som ordförande i Hybricon, resten av styrelsen blev också omvald – det beslutade årsmötet 20 maj.

Elbusstillverkaren Hybricon har haft en tuff tid med ansträngd ekonomi. Nyligen förlorades en vunnen upphandling till Skellefteå buss efter att en Volvo-aktör överklagat tilldelningen. Där har i sin tur Hybricon överklagat det nya tilldelningsbeslutet och den saken avgörs inom den närmaste tiden.

I skuggan av dessa turer genomfördes årsstämman under måndagen 20 maj där 56 356 194 aktier av totalt 153 956 675 aktier representerade på årsstämman vilket motsvaras av 37 procent av rösterna. Årstämman fastställde bolagets förelagda årsredovisning, resultatdisposition samt beviljande av ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter samt för vd. Stämman beslutade vidare att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2018.

Martin Rogersson valdes till ordförande att leda årsstämman som också kom att besluta om att låta honom själv sitta kvar som styrelseodförande i Hybricon. Även den övriga sittande styrelsen omvaldes: Leif Herlitz, Gert Norrevik samt Erik Albinsson. Deloitte AB omvaldes till revisor, med Anders Rinzén som påskrivande revisor.

Stämman beslutade att styrelsearvode ska utgå till styrelseordförande med 100 000 kr samt till var och en ledamot 50 000 kr. Arvode till revisor beslutades att fastställas till enligt offert för revisionsuppdraget och för övriga ärenden enligt löpande räkning. Vidare beslutades det att arvodet ska räknas upp utifrån konsumtprisindex med första jämförelseperiod maj 2019.

Stämman beslutade vidare att välja Fredrik Jonsson och Joakim Larsson till valberedning, den sistnämnde representerar ägarföretagen Moggliden och är bror och arvtagare till succéförfattaren Stieg Larsson. Moggliden som bland annat förvaltar mångmiljonarvet efter författaren har investerat stort i Hybricon under en följd av år.

Läs mer om den senaste ägarförändringen i Hybricon Bus Systems här!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Roslagsbanan tidigareläggs

Ännu ett stort kollektivtrafikprojekt i Storstockholm tidigareläggs – den här gången gäller det Roslagsbanans förlängning till T-Centralen.

Ny generation från Scania

17 oktober presenterade Scania sin nya generation bussar för stads- och förortstrafik - bussarna som visas på Busworld i Bryssel bjuder på flera nyttiga nyheter.

MAN Lion’s Coach årets turistbuss

MAN Lion’s Coach har utsetts till Coach of the Year 2020 - det offentliggjordes på Europas största bussmässa, Busworld, i Bryssel.

Mohlins växer med uppköp

Ingen överprövning för Hybricon

Sista hoppet för Hybricon angående upphandlingen av elbussar till Skellefteåbuss har grusats - detta sedan Kammarrätten avvisat elbusstillverkarens begäran.

19 dog i septembertrafiken

Nyhetsbrev

1

Västtrafik hånar elbilshysterin

De första elektriska spårvagnarna rullade ut på Göteborgs gator i början av 1900-talet – nu gör Västtrafik narr av dagens elbilsreklam.

Arkiv

Resenärerna gillar fossilfritt

Folkets röst tycks har nått fram till maktens korridorer när det gäller drivmedel för bussar – kraven på fossilfritt vid kommunala trafikupphandlingar

Skellfteå buss ökar med ny vd

Det nya kollektivtrafiksystemet i Skellefteå drog på sig en hel del kritik när det infördes – men resandet ökar och företaget har fått en ny tillförordnad vd.

Fritzson lämnar SJ

SJ:s vd Crister Fritzson har sagt upp sig och kommer att lämna SJ under våren 2020 efter åtta år - blir vd för elektronikföretag.

Kamil Koç går ihop med Flixbus

Nu är det klart – den turkiska expressbussgiganten Kamil Koç ansluter sig till Flixbus.

Höstlovstryck för Vy

Tunnelbanan tidigareläggs

Fler Pågatåg i tid

I september levererade Pågatågen den högsta samlade punktligheten för i år med 95 procent av tågen i tid – bästa månaden hittills under 2019.

Karlsson till Merresor

Atthoff in efter Wärn

Flexbuss vann i Jönköping

Två köpare slåss om Arriva Group

Två riskkapitalbolag är kvar i den slutliga budgivningen på Arriva Group som ägaren Deutsche Bahn nu säljer – därmed kan affären vara klar mycket snart.

Västtrafik mot elbusstäten

Nu rullar de första 30 nya helelektriska Volvo-bussarna i Göteborgs stadstrafik – ännu ett steg för att göra Västtrafik störst i landet på elbussar.

Spårvägsbygge tidigareläggs

Spårväg syd i södra Storstockholm tidigareläggs med fyra år – byggstart redan nästa år, det har politikerna beslutat.

Biodrivmedel på IRU-menyn

Biodrivmedel fanns på agendan när IRU bjöd in EU-parlamentariker på middag 1 oktober – branschen förde fram sina förslag i form av en trerätters middagsmeny.

Mobilen kartlägger resevanor

Nytt signalsystem i Wuppertal

En ny version av ett ERTMS-signalsystem från Alstom används vid Wuppertal-banan i Tyskland.

Premiär i Mellanskärgården

Strand till Nobina

Clemens till Stockholmsmässan

Firth till WSP

Skolbussar i Mullsjö saboterade

Nya bussmiljönärer!

Viklund till Trafikanalys

Thermaenius till Keolis

Dahlsten tar över Transportföretagen

Tar över i Göteborg

Jensen till Arriva

Plus

Fem snabba frågor...

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.154