23948sdkhjf

Ägarförändring i Hybricon

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Dcap och Moggliden ökar sitt innehav i elbusstillverkaren Hybricon där båda bolagen länge redan haft aktier – affären flaggas i enlighet med börsreglerna.

Moggliden drivs av Joakim Larsson, bror till framlidne succéförfattaren Stieg Larsson och arvtagare till denne tillsammans med sin far. Moggliden gick tidigt in i Hybricon Bus System. Det gjorde även Leif Danielsson som står bakom det andra bolaget som ökat sitt aktieinnehav, Dcap I Sverige.

Tillsammans var de båda bolagen med om att avsätta Hybricons grundare Boh Westerlund sedan det första försöket med elbussbolaget slutat i konkurs 2012.

Dcap I Sverige AB har ökat sitt innehav från 4 258 593 aktier, före företrädesemission, vilket motsvarade cirka 9,56 procent av kapital och röster i Hybricon till 17 034 372 aktier vilket ger 11,06 procent av kapital och rösterna i bolaget.

Moggliden AB har ökat sitt innehav från 4 258 593 aktier, före företrädesemission, vilket motsvarade cirka 9,56 procent av kapital och röster i Hybricon till 17 034 372 aktier vilket ger 11,06 procent av kapital och rösterna i bolaget.

Hybricon vann i januari en efterlängtad upphandling av sex elbussar till stadstrafiken i Skellefteå. Efter flera turer med förlängd till för överprövning kom ett överklagade in från en Volvo-aktör i Umeå. Därefter har förvaltningsrätten i Umeå beslutat att hela upphandlingen måste göras om.

Detta var ett ovälkommet beslut för Hybricon som dras med ansträngd ekonomi och det är troligtvis därför de två befintliga ägarna gått in med nytt kapital genom att öka sina andelar i bolaget och därmed stötta detsamma.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svealandstrafiken väljer Pilotfish

Plus

Framtidens trafikledning

IT-företaget Hogia blir allt större inom transportsektorn, inte minst inom persontrafikområdet – nu kommer allt fler smarta system som bygger en effektivare kollektivtrafik där operatörerna får ta över trafikledningen själva.

Plus

Första Road Showen med Volvo Bussar

Volvo Bussar har åkt till kunderna för att visa upp sina nya turistbussar - de första helt nya från tillverkaren på drygt 20 år.

Aldenius till Kollektivtrafikdagen

Elbussar vill många ha, men vilka är utmaningarna när den rena och ljudlösa tekniken införs? Forskaren Malin Aldenius tar upp elektrifieringens möjligheter men också utmaningar på Kollektivtrafikdagen i Solna 15 maj.

Transdev leder Bussförar-SM

Bussförar-SM 2019 har startat och just nu är det Transdev som kan redovisa flest anmälda bussförare – totalt hade 166 anmält deltagande 23 april.

Hybricon förlorar Skellefteå

Nyhetsbrev

Finsk miljardsatsning på biodrivmedel

Arkiv
Plus

Fullstor buss kör själv

Volvo testar sedan förra sommaren sin stora självkörande elhybridbuss - bussen är fortfarande på försöksstadiet men den klarar allt svårare uppgifter.

Plus

Tillväxt i sikte för Nobina

Sedan i höstas är Henrik Dagnäs ny vd för Nobina Sverige som är Sveriges största bussbolag – siktet är att växa ännu mer under kommande stora upphandlingar.

Glad påsk!

Rt-forum önskar alla läsare och annonsörer en riktigt glad påsk!

29 döda i bussolycka

Bussförare friades

Så hållbara är branschföretagen

Sveriges tre största kollektivtrafikbeställare har rasat i hållbarhetsranking enligt varumärkesstudien Sustainable Brand Index - bäst är SJ medan Ryanair ligger i botten.

Evobus till Kollektivtrafikdagen

Kollektivtrafikdagen 15 maj bjuder också på möjligheten att träffa branschmötets partners – en av dem är Evobus Sverige och Marcus Gunnarsson kommer att vara i Solna 15 maj.

Depåköp i Malmö

Helena Lind lämnar Volvo Bussar

Nobina vann i Helsingfors

Flixbus i nytt samarbete

Billigare buss för Skellefteås barn

Spårvagnsdebut i Lund spikad

Årets minibuss prisad

Hyperloop för MTR

Elväg i Skåne med skena

Ett sydsvenskt konsortium ska testa en elväg i Skåne – en skena i vägen som bara leder el direkt under fordonet är modellen för Elväg Syd.

Nytt däck för elbussar

Ny Nordenchef

Forskningsstipendium till Bhardwaj

Kroppskameror i Pågatågstrafiken

1

SL-kurer får solceller

Örebro biogasar

Eliasson till Handelskammaren

Ottosson lämnar SL

Rekordvinst för WSP

Hansson till Samtrans

Skjutning i spårvagn - tre döda

Löfgren till Infranord

Mellström slutar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.146