23948sdkhjf

SL-buss i brandolycka

På eftermiddagen 22 maj började en SL-buss brinna i Jakobsberg, norr om Stockholm - föraren var ensam ombord men ännu är inget känt om anledningen till brandolyckan.

Rt-forum återkommer inom kort med fler detaljer om vad som kan ha orsakat den nu aktuella explosionsartade bussbranden i Järfälla - ännu är det oklart vad som kan ha orsakat olyckan med den explosionsartade branden. Så mycket är i alla fall klart att det inte handlar om en gasbuss den här gången, det var en Volvo-buss som troligtvis kördes på biodiesel.

Det fanns inga passagerare i bussen som troligvis var på väg till depån när den plötslgt fattade eld. Bussföraren uppges vara fysiskt oskadd. Kraftig rökutveckling uppstod vid branden som syntes vida omrking. Räddningstjänsten upprättade omfattande avspärrningar i området omkring Jakobsbergs pendeltågstation, nära bussdepån, där olyckan inträffade.

Enligt uppgifter i media började branden i motorrummet längst bak i bussen, andra trafikander ska ha uppmärksammat att det kom ut rök från bussens bakdel, blinkat och tutat för att uppmärksamma bussföraren på problemet. 

Sedan gick det snabbt, bussen övertändes och all indredning brann upp och snart återstod endast ett skellett av den fordna Volvo-bussen. Trafiken i området körs av Nobina. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142