23948sdkhjf

Connect vann Flexlinjerna

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Connect bus fortsätter att köra Flexlinjer i Göteborg och Mölndal under varumärket Sandarne Trafik – trafiken körs i dag av Sandarna Transporter som ingår i Connect bus.

24 maj beslutade Västtrafik att tilldela ett nytt trafikavtal för Flexlinjetrafiken i Göteborgs Stad och Mölndals Stad. Det blir Connect bus-delen Sandarna Transporter som får fortsätta köra trafiken i de två kommunerna från mars 2020. Sandarna Transporter kör redan Flexlinjetrafiken idag och kommer alltså fortsätta med det under nästkommande avtalsperiod, som sträcker sig till juni 2023.

Flexlinjerna är en del av kollektivtrafiken men där turen förbeställs av resenären och stannar på särskilda mötesplatser. I Göteborg och Mölndal upphandlas trafiken på uppdrag av kommunerna och därför har representanter från Västtrafik samt Göteborgs Stad och Mölndals Stad ingått i upphandlingen.

– Flexlinjerna ger med sina anpassade mötesplatser nära bostäder och serviceinrättningar fler människor möjlighet att resa kollektivt och har därför en viktig roll i mångas vardag. Det känns bra att vi tillsammans med kommunerna och Sandarna Transporter nu kan fortsätta erbjuda det i Göteborg och Mölndal, säger Johan Wahn, affärschef för den anropsstyrda trafiken på Västtrafik.

Upphandlingen omfattar 41 tursatta fordon där merparten redan är i trafik. Även en del ny fordon kommer att köpas in. Alla fordon möter branschens rekommendationer för miljö, säkerhet, komfort och tillgänglighet. I avtalet finns även en option om att börja använda elektriska fordon.

Det nya avtalet innebär ett utökat ansvar för social hållbarhet genom tydligare krav avseende kollektivavtalsliknande villkor för medarbetarna. Trafikstarten för det nya avtalet är den 29 mars 2020.

Fotnot. Sandarna Transporter slogs tidigare i år ihop med Söne och bildade Sveriges största privatägda bolag, Connect bus, sedan Bergkvarabuss numera delvis är utlandsägt. Läs mer om Connect bus HÄR!

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14