23948sdkhjf

Fler platser på Östgötapendeln

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sedan 19 augusti är det dubbelt så många sittplatser på Östgötapendelns mest populära avgångar – tack vara nya tågsätt som levererades i våras.

Under våren levererades ytterligare tre tåg till Östgötatrafiken för att kunna möta det ökade resandet på Östgötapendeln. I fordonsflottan finns nu 18 tåg av modellen X61. Med hjälp av de ytterligare tre tågen kan de mest populära avgångarna på morgon och eftermiddagen köras med dubbla tågset. Antalet sittplatser på dessa avgångar ökar från 270 till 540.

Östgötapendeln är Östgötatrafikens lokal- och regionaltåg som trafikerar länets större järnvägslinjer från Norrköping till Tranås via Linköping, Mjölby och Boxholm, samt mellan Norrköping och Motala via Linköping och Mjölby. Nästan alla Östgötapendelns stationer befinner sig i Östergötlands län, utaom Tranås som ligger i Jönköpings län.

När det gäller cyklar ombord på Östgötapendeln så har den frågan länge varit en het potatis - många pendlare vill ta med velocipeden för att avverka slutsträckan på denna. Men under rusningtid kan det bli svårt, så här svarar Östgötatrafiken på frågan om det går att ta med sig cykeln även under högtrafik:

– Vi har begränsningar i möjligheten att medföra cykel på Östgötapendeln under vissa tider på dygnet. I övrigt är det möjligt att i mån av plats medföra cykel ombord utan kostnad. Region Östergötland har givit Östgötatrafiken i uppdrag att se om man kan tillåta cyklar ombord i mån av plats under hela trafikdygnet. Den översynen pågår just nu.

Det finns alltså hopp om ännu mer cyklar på Östgötapendeln framöver även under högtrafik men för närvarande blir det svårt.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (2)
Startsidan just nu

Thorling vd för ISS Sverige

ISS vann Västtrafiks kontroller

Det blir ISS som tar över driften av Västtrafiks biljettkontroll, i alla fall har de vunnit första ronden – det nya avtalet innebär en kraftig utökning av biljettkontrollen

Plus

Gunnar Schön: "Nyfiken på fler företagsköp"

Sommarens skräll i bussbranschen är utan jämförelse att Transdev tar över A Björks AB - Konkurrensverket gav grönt ljus till affären som parterna formellt avslutade den 3 september och enligt vd Gunnar Schön kan det mycket väl bli fler företagsköp framöver.

Inga självkörande bussar i Borås

Ett år till för Samtrans

Arriva Group nära försäljning

Uppgifter i internationell press gör gällande att Deutsche Bahn säljer Arriva Group – prislappen visar ett mångmiljardbelopp.

Nyhetsbrev

Plus

Många utmaningar för Transdev

Gunnar Schön har varit vd för Transdev sedan 2012 och har dessförinnan en lång bakgrund inom kollektivtrafikbranschen. Han kom till Transdev Sverige efter åtta års utlandstjänst i Frankrike, Tyskland och i Östeuropa.

Arkiv

Regnbågsbussar i Skövde

För att ta ställning för alla människors lika värde, mångfald och tolerans flaggar Västtrafik och Nobina stadsbussarna med regnbågsflaggan under Skövde Pridefestival.

MTR till Fossilfritt Sverige

”Satsa mer på elbussar!”

Sveriges Bussföretag gillar att elbusspremien utökas i årets budget – men konstaterar samtidigt att detta inte är tillräckligt i rådande läge.

Budgeten delvis bra enligt Bil Sweden

Budgeten: ”De stora greppen saknas”

Ska transportsektorn nå ökad hållbarhet krävs större krafttag i den svenska budgeten – dessvärre saknas dessa enligt Transportföretagen som synat budgeten i sömmarna. 

Färre dog i augustitrafiken

Flixbus kör klimatstrejkare

Under två dagar kommer klimatstrejker i Greta Thunbergs anda att genomföras i 29 länder – Flixbus kommer att köra alla som vill delta till de platser där klimatstrejkerna ska genomföras.

Fler Coradia till Danmark

Tågresandet fortsätter öka

Tågresandet fortsätter att öka i Sverige, det gäller såväl antalet resor samt den totala sträcka som resenärerna färdats med järnväg - flera faktorer har bidragit till den positiva utvecklingen.

Fem vann upphandling i Skåne

Silbersky vd för SJ Norge

Rekord i kundnöjdhet

Fler än nio av tio Transdevs resenärer är nöjda – det visar företagets egen kundnöjdhetsmätning som genomfördes under våren i år.

Sjungande bussförare hyllas

Hopp om smidigare regelverk

Nytt bakslag för Hybricon

Bauer vann Bussförar-SM 2019

Denny Bauer är svensk mästare i att köra buss – det stod klart sedan Bussförar-SM 2019 avgjordes på eftermiddagen 9 september.

Tuff konkurrens på Bussförar-SM

Konkurrensen i Bussförar-SM var vara hårdare än någonsin - här är det Robert Johansson, Björks Buss som kämpar i tävlingsmomentet katastrofövning.

Viklund till Trafikanalys

Thermaenius till Keolis

Dahlsten tar över Transportföretagen

Tar över i Göteborg

Jensen till Arriva

Plus

Fem snabba frågor...

Fyrby ny rederichef

Goldmann till Sweco

Raukas vice vd i SJ

Lindahl till Infranord

Litiumöverskott kan sänka batteripriset

Scania klimatstrejkar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.188