23948sdkhjf

Fler platser på Östgötapendeln

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sedan 19 augusti är det dubbelt så många sittplatser på Östgötapendelns mest populära avgångar – tack vara nya tågsätt som levererades i våras.

Under våren levererades ytterligare tre tåg till Östgötatrafiken för att kunna möta det ökade resandet på Östgötapendeln. I fordonsflottan finns nu 18 tåg av modellen X61. Med hjälp av de ytterligare tre tågen kan de mest populära avgångarna på morgon och eftermiddagen köras med dubbla tågset. Antalet sittplatser på dessa avgångar ökar från 270 till 540.

Östgötapendeln är Östgötatrafikens lokal- och regionaltåg som trafikerar länets större järnvägslinjer från Norrköping till Tranås via Linköping, Mjölby och Boxholm, samt mellan Norrköping och Motala via Linköping och Mjölby. Nästan alla Östgötapendelns stationer befinner sig i Östergötlands län, utaom Tranås som ligger i Jönköpings län.

När det gäller cyklar ombord på Östgötapendeln så har den frågan länge varit en het potatis - många pendlare vill ta med velocipeden för att avverka slutsträckan på denna. Men under rusningtid kan det bli svårt, så här svarar Östgötatrafiken på frågan om det går att ta med sig cykeln även under högtrafik:

– Vi har begränsningar i möjligheten att medföra cykel på Östgötapendeln under vissa tider på dygnet. I övrigt är det möjligt att i mån av plats medföra cykel ombord utan kostnad. Region Östergötland har givit Östgötatrafiken i uppdrag att se om man kan tillåta cyklar ombord i mån av plats under hela trafikdygnet. Den översynen pågår just nu.

Det finns alltså hopp om ännu mer cyklar på Östgötapendeln framöver även under högtrafik men för närvarande blir det svårt.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (2)

Mest läst

Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.425