23948sdkhjf

BRA, bättre, bäst?

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Flygbolaget BRA är det överlägset punktligaste flygbolaget i världen – detta enligt de siffror bolaget självt sammanställt men som märkligt nog inte syns i den internationella statistiken.

93 procents punktlighet för BRA hittills i år betyder att flygbolaget toppar världsrankningen för flygbolags punktlighet med god marginal. BRA:s punktlighetsstatistik inkluderar alla avgångar, till samtliga orter i Sverige från årsskiftet fram till den första augusti. 93 av flygen på tid är den bästa flygpunktligheten i världen.

Flygets punktlighet har jämförs globalt utifrån ankomst eller avresa inom 15 minuter från schemalagd tid mellan 1 januari i år till och med 1 augusti. Då visar det sig att 93,1 procent av BRA:s flyg anlände på tid inom 15 minuter.

BRA:s punktlighetsstatistik för avresor och ankomster följer varandra väl, eftersom det är ovanligt med orsaker längs själva resvägen som försenar ett flyg. Vanligaste förseningsorsaken för inrikesflyget i Sverige är väderrelaterade anledningar.

Men - och det är ett stort men - så är det bara enligt flygbolagets egenhändigt framtagna statistik som det förhåller sig på det här viset. Den brittiska tidningen The Telegraph har listat världens punktligaste flygbolag. Där finns BRA inte ens med, något som flygbolaget inte har någon förklaring till. The Telegraphs ranking kommer från FlightGlobal som mäter alla slags flygbolag, stora som små. Men där finns såldes inte ett spår av just BRA som annars skulle ha toppat listan.

Här är de flygbolag som enligt The Telegraphs/FlightGlobals siffror är världens fem punktligaste:

Copa Airlines - 89.79 procent av flighterna i tid

airBaltic – 89.17 procent

Hong Kong Airlines – 88.11 procent

Hawaiian Airlines - 87.52 procent

Bangkok Airways - 87.16 procent

Fotnot. Även här används 15-minutersregeln, alltså att flygplanet anlänt inom 15 minuter av den ordinarie ankomsttiden.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Andersson lämnar Birka Cruises

Kryssarrederiet Birca Cruises vd Satu Andersson lämnar sin post efter sex år – jakten på en ny vd inleds omedelbart.

Schram till Norwegian

Hurtigruten testar biodiesel

Som det första rederiet i Norge testas nu biodiesel ombord på fartyget MS Polarlys - drivmedlet kan potentiellt minska koldioxidutsläppen med 95 procent enligt rederiet.

1

Rekordshopping på Gekås

Ölvemarks slog reserekord

Ferry till Furuvik

Nyhetsbrev

Fler resenärer flyger med SAS

Arkiv

Snälltåget ända till Tänndalen

Framgång för AI till sjöss

Bra oktober för Norwegian

Norwegian visar goda siffror för oktober vad gäller trafiksiffror – men flygbolaget dödförklaras av en konkurrent inom lågprissegmentet.

SJ storsatsar på VR

Tydlig "Stordalen-effekt" för Ving

Reseföretaget Ving sticker iväg som en raket just nu - detta sedan Petter Stordalen tagit över som huvudägare av bolaget efter den förre ägarens konkurs.

Nu sätter kryssarna i kontakten

Elanslutningarna i Stockholms Värtahamnen är igång och flera fartyg ansluter redan – därmed kan kryssarna ligga för ankar med avstängd maskin.

Ny svensk skidanläggning invigs

17 december invigs anläggningen Idre Himmelfjäll - efter många års planerande och byggande är Sveriges nya stora alpina skidområde äntligen redo för öppning.

Fritzsons tågmat

Skrämmande resenyhet lanseras

Så här inför Halloween kan det passa bra att slå ett slag för mer skrämmande destinationer - som Transsylvanien med greve Draculas slott, trolska skogar och ruggiga grottor.

Stordalen tar över Ving

Den norske hotellmagnaten Petter Stordalen är resekoncernen Vings nya ägare - det är första gången på 25 år som Ving får en Nordisk huvudägare.

Nya snabbfärjan döpt

Bussbranschen kräver svar om Slottsbacken

Stockholms stad stängde Slottsbacken för bussar mellan 3 juni och 30 september i år – nu kräver bussbranschen svar från ansvariga politiker och myndigheter.

Bättre skydd vid flygkonkurser

Sörmländskt samarbete för bussturism

Piloterna ska själva minska utsläppen

Med ett nytt verktyg ska Norweigians piloter lära sig flyga snålare och minska CO2-utsläppen med 140 000 ton per år – det är i alla fall vad lågprisbolaget hoppas på.

Fler flygbussar för Flixbus

Efter en framgångsrik linjestart mellan Stockholm och Arlanda, börjar Flixbus rusta upp för att växa inom flygplatstransfer - fler svenska flygplatser står i tur att få bolagets busstrafik.

Norwegian och JetBlue ingår samarbetsavtal

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Höstlovstryck för Vy

Karlsson till Merresor

Laggar till Grönklitt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141