23948sdkhjf

BRA, bättre, bäst?

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Flygbolaget BRA är det överlägset punktligaste flygbolaget i världen – detta enligt de siffror bolaget självt sammanställt men som märkligt nog inte syns i den internationella statistiken.

93 procents punktlighet för BRA hittills i år betyder att flygbolaget toppar världsrankningen för flygbolags punktlighet med god marginal. BRA:s punktlighetsstatistik inkluderar alla avgångar, till samtliga orter i Sverige från årsskiftet fram till den första augusti. 93 av flygen på tid är den bästa flygpunktligheten i världen.

Flygets punktlighet har jämförs globalt utifrån ankomst eller avresa inom 15 minuter från schemalagd tid mellan 1 januari i år till och med 1 augusti. Då visar det sig att 93,1 procent av BRA:s flyg anlände på tid inom 15 minuter.

BRA:s punktlighetsstatistik för avresor och ankomster följer varandra väl, eftersom det är ovanligt med orsaker längs själva resvägen som försenar ett flyg. Vanligaste förseningsorsaken för inrikesflyget i Sverige är väderrelaterade anledningar.

Men - och det är ett stort men - så är det bara enligt flygbolagets egenhändigt framtagna statistik som det förhåller sig på det här viset. Den brittiska tidningen The Telegraph har listat världens punktligaste flygbolag. Där finns BRA inte ens med, något som flygbolaget inte har någon förklaring till. The Telegraphs ranking kommer från FlightGlobal som mäter alla slags flygbolag, stora som små. Men där finns såldes inte ett spår av just BRA som annars skulle ha toppat listan.

Här är de flygbolag som enligt The Telegraphs/FlightGlobals siffror är världens fem punktligaste:

Copa Airlines - 89.79 procent av flighterna i tid

airBaltic – 89.17 procent

Hong Kong Airlines – 88.11 procent

Hawaiian Airlines - 87.52 procent

Bangkok Airways - 87.16 procent

Fotnot. Även här används 15-minutersregeln, alltså att flygplanet anlänt inom 15 minuter av den ordinarie ankomsttiden.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141