23948sdkhjf

Franck ny vd för Icehotel

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sedan 19 augusti är Malin Franck ny vd för Icehotel i Jukkasjärvi – hon ersatte närmast den tidigare vd:n Christophe Risenius som slutade redan i början av året.

Malin Franck har en gedigen bakgrund inom hotell- och besöksnäringen. Hon har varit vd för hotell i Peking, startat hotell från grunden i Göteborg, Lund samt Helsingborg och kommer senast från tjänsten som restaurangdirektör på Svenska Mässan, Gothia Towers. Sedan den 19 augusti står Malin Franck redo att leda Icehotel in i framtiden. 

Christophe Risenius, den tidigare vd:n för Icehote, slutade redan i bärjan av året för att arbeta med dotterbolaget  Icehotel Creative Experience som arbetar med exportverksamhet kring ishotellet. Samtidigt har han startat egna verksamheten Risenius Hospitality i Kiruna. 

19 augusti blev Malin Franck formellt vd på Icehotel och samtidigt blev hon boende i Jukkasjärvi och nu är hon i full färd med att sätta sig in i det minst sagt speciella hotellets egenheter. Efter 15 år i Göteborg ser hon nu fram emot vintrar med snö och turer på fjället. Men framförallt; att vara vd över det hotell hon länge fascinerats av. 

– Det är ett stort ansvar. Jag har med beundran lyssnat till Icehotels grundare Yngve Bergqvist vid olika tillfällen genom åren, att nu vara vd för hotellet är en stor ära för mig, säger Malin Franck

Hon har arbetat inom besöksnäringen så länge hon kan minnas. Vad som började som extrajobb vid sidan om studierna visade sig vara så roligt att hon stannade i branschen även efter sin juristexamen 1985. Sedan dess har hon hunnit vara vd på ett antal Radisson Blu-hotell (Arlanda, Västerås och Göteborg), vd på hotell i Peking och affärsområdeschef på Winn Hotel Group med uppdraget att öppna tre hotell. Nu senast kommer hon från tjänsten som restaurangdirektör på Svenska Mässan - Gothia Towers. Dessutom har hon länge varit engagerad i branschorganisationen Visita.

– Jag älskar pulsen och atmosfären som kommer i samband med gäster från hela världen. Inom hotellbranschen har du också möjlighet att blanda strategi med kreativitet och vision, något som passar mig bra. Jag är en nyfiken chef som engagerar mig i många delar av verksamheten, och jag försöker alltid bära med mig gästens perspektiv, säger Malin Franck. 

 Det finns mycket som Malin Franck ser fram emot de kommande månaderna. I november anländer 15 konstnärsteam från hela världen för att påbörja bygget av det 30:e ishotellet. På frågan om det är något speciellt hon hoppas på under jubileumsåret svarar hon: 

– Förutom en fantastisk vinter hoppas jag vi får många besökare från Sverige i år. Responsen när jag gick ut med mitt nya jobb var överväldigande, många nämnde att de alltid drömt om att åka hit. Kom! Man behöver inte resa till andra sidan världen för att uppleva något magiskt, säger Malin Franck.

Hon har själv varit på Icehotel flera gånger innan hon startade sin nya tjänst då hon har familj boendes i Tornedalen. 

Icehotel är mer än bara ett hotell, det är en konstutställning som ständigt förändras. Dessutom är det beundransvärt hur en galen idé från en privatperson satte Sverige på kartan över hela världen; vart jag än åker så känner människor till Icehotel. Jag ser verkligen fram emot att utveckla hotellet vidare, säger Malin Franck.

Vi på Icehotel är mycket glada över att Malin Franck nu är en del av det team som ska lyfta hotellet och vår året runt-verksamhet till nästa nivå. Malins driv och erfarenhet kommer vara till stor nytta i våra framtida planer och projekt, säger Icehotels styrelseordförande Mats Svensson.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Andlig och lekamlig spis i Valamo kloster

Studenter reser klimatsmart

Framtidens resenärer, studenterna, reser mer klimatsmart än svensken i allmänhet – och överraskar när det gäller favoritkändis att helst resa tillsammans med.

Barometern: Hemliga resor heta!

Plus

Vill växa på befintlig marknad

Grupp- och bussresor har länge varit viktiga för Viking Line – och så kommer det att fortsätta vara. Rederiet blir också kvar i Östersjön utan planer på etableringar i andra vatten, det fastslår Jan Hanses, vd för rederiet Viking Line.

"Budgeten missgynnar museerna"

Vill rädda flyget med kvot

Nyhetsbrev

Grönlund lyfter bussbranschen

En växande besöksnäring förutsätter hållbara transporter framhåller Svensk Turism – Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag, lyfter fram bussen som det hållbara alternativet.

Arkiv

Allt fler flygbolagskonkurser

Bond till Volvo

Nordlind till Skansen

2

Fler tågar i Bergslagen

Mellan juni och augusti ökade resandet Tåg i Bergslagen med hela 14 procent, jämfört med fjolåret - en effekt av att allt fler valt att semestra i närområdena.

Norweigian prisas av resenärerna

1

Flygbolag ofta på svarta listan

Ytterst få researrangörer hamnar på Allmänna reklamationsnämndens svarta lista – värre är det med flygbolagen, många struntar i nämndens beslut.

Rekordsommar för Inlandsbanan

För tredje året i rad fortsätter ökningen av resenärer på Inlandsbanan – trenden att ”hemestra” tros ligga bakom.

Franck ny vd för Icehotel

Ingen ersättning till flygstrejksdrabbade

BRA, bättre, bäst?

Flygbolaget BRA är det överlägset punktligaste flygbolaget i världen – detta enligt de siffror bolaget självt sammanställt men som märkligt nog inte syns i den internationella statistiken.

Norrtåg går som tåget

Under juli månad ökade Norrtågs försäljning av enkelbiljetter med 22 procent jämfört med samma period förra året – fler norrlänningar vill resa hållbart, enligt Norrtåg.

Fler nattåg till Berlin

Efterfrågan på fler nattåg till Berlin har ökat och en tågoperatör ser till att leverera till hösten - lägligt eftersom det stundar många event i Berlin under de kommande månaderna.

SAS flyger till Sälen

Stor ökning av Stockholmsturismen

Aostadalen vill lockar fler

Italiens minsta region, Aostadalen, har bra förutsättningar för både sommar- som vinterturism – nu vill dalen locka ännu fler besökare, gärna fler grupper och bussturister.

Matig festival får fler bussar

Under Matfestivalen i Skövde 30-31 augusti förstärker Västtrafik vissa turer med extra bussar – allt för att underlätta för besökarna att ta bussen till och från festivalen.

Roslagen lockade många

Roslagens skärgård i nordöstra Stockholms län lockade många besökare under sommaren - det visar siffrorna när båttrafiken från Norrtälje nu sammanställts.

Swedavia backar

von Seth till SRF

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.306