23948sdkhjf

Franck ny vd för Icehotel

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sedan 19 augusti är Malin Franck ny vd för Icehotel i Jukkasjärvi – hon ersatte närmast den tidigare vd:n Christophe Risenius som slutade redan i början av året.

Malin Franck har en gedigen bakgrund inom hotell- och besöksnäringen. Hon har varit vd för hotell i Peking, startat hotell från grunden i Göteborg, Lund samt Helsingborg och kommer senast från tjänsten som restaurangdirektör på Svenska Mässan, Gothia Towers. Sedan den 19 augusti står Malin Franck redo att leda Icehotel in i framtiden. 

Christophe Risenius, den tidigare vd:n för Icehote, slutade redan i bärjan av året för att arbeta med dotterbolaget  Icehotel Creative Experience som arbetar med exportverksamhet kring ishotellet. Samtidigt har han startat egna verksamheten Risenius Hospitality i Kiruna. 

19 augusti blev Malin Franck formellt vd på Icehotel och samtidigt blev hon boende i Jukkasjärvi och nu är hon i full färd med att sätta sig in i det minst sagt speciella hotellets egenheter. Efter 15 år i Göteborg ser hon nu fram emot vintrar med snö och turer på fjället. Men framförallt; att vara vd över det hotell hon länge fascinerats av. 

– Det är ett stort ansvar. Jag har med beundran lyssnat till Icehotels grundare Yngve Bergqvist vid olika tillfällen genom åren, att nu vara vd för hotellet är en stor ära för mig, säger Malin Franck

Hon har arbetat inom besöksnäringen så länge hon kan minnas. Vad som började som extrajobb vid sidan om studierna visade sig vara så roligt att hon stannade i branschen även efter sin juristexamen 1985. Sedan dess har hon hunnit vara vd på ett antal Radisson Blu-hotell (Arlanda, Västerås och Göteborg), vd på hotell i Peking och affärsområdeschef på Winn Hotel Group med uppdraget att öppna tre hotell. Nu senast kommer hon från tjänsten som restaurangdirektör på Svenska Mässan - Gothia Towers. Dessutom har hon länge varit engagerad i branschorganisationen Visita.

– Jag älskar pulsen och atmosfären som kommer i samband med gäster från hela världen. Inom hotellbranschen har du också möjlighet att blanda strategi med kreativitet och vision, något som passar mig bra. Jag är en nyfiken chef som engagerar mig i många delar av verksamheten, och jag försöker alltid bära med mig gästens perspektiv, säger Malin Franck. 

 Det finns mycket som Malin Franck ser fram emot de kommande månaderna. I november anländer 15 konstnärsteam från hela världen för att påbörja bygget av det 30:e ishotellet. På frågan om det är något speciellt hon hoppas på under jubileumsåret svarar hon: 

– Förutom en fantastisk vinter hoppas jag vi får många besökare från Sverige i år. Responsen när jag gick ut med mitt nya jobb var överväldigande, många nämnde att de alltid drömt om att åka hit. Kom! Man behöver inte resa till andra sidan världen för att uppleva något magiskt, säger Malin Franck.

Hon har själv varit på Icehotel flera gånger innan hon startade sin nya tjänst då hon har familj boendes i Tornedalen. 

Icehotel är mer än bara ett hotell, det är en konstutställning som ständigt förändras. Dessutom är det beundransvärt hur en galen idé från en privatperson satte Sverige på kartan över hela världen; vart jag än åker så känner människor till Icehotel. Jag ser verkligen fram emot att utveckla hotellet vidare, säger Malin Franck.

Vi på Icehotel är mycket glada över att Malin Franck nu är en del av det team som ska lyfta hotellet och vår året runt-verksamhet till nästa nivå. Malins driv och erfarenhet kommer vara till stor nytta i våra framtida planer och projekt, säger Icehotels styrelseordförande Mats Svensson.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Andersson lämnar Birka Cruises

Kryssarrederiet Birca Cruises vd Satu Andersson lämnar sin post efter sex år – jakten på en ny vd inleds omedelbart.

Schram till Norwegian

Hurtigruten testar biodiesel

Som det första rederiet i Norge testas nu biodiesel ombord på fartyget MS Polarlys - drivmedlet kan potentiellt minska koldioxidutsläppen med 95 procent enligt rederiet.

1

Rekordshopping på Gekås

Ölvemarks slog reserekord

Ferry till Furuvik

Nyhetsbrev

Fler resenärer flyger med SAS

Arkiv

Snälltåget ända till Tänndalen

Framgång för AI till sjöss

Bra oktober för Norwegian

Norwegian visar goda siffror för oktober vad gäller trafiksiffror – men flygbolaget dödförklaras av en konkurrent inom lågprissegmentet.

SJ storsatsar på VR

Tydlig "Stordalen-effekt" för Ving

Reseföretaget Ving sticker iväg som en raket just nu - detta sedan Petter Stordalen tagit över som huvudägare av bolaget efter den förre ägarens konkurs.

Nu sätter kryssarna i kontakten

Elanslutningarna i Stockholms Värtahamnen är igång och flera fartyg ansluter redan – därmed kan kryssarna ligga för ankar med avstängd maskin.

Ny svensk skidanläggning invigs

17 december invigs anläggningen Idre Himmelfjäll - efter många års planerande och byggande är Sveriges nya stora alpina skidområde äntligen redo för öppning.

Fritzsons tågmat

Skrämmande resenyhet lanseras

Så här inför Halloween kan det passa bra att slå ett slag för mer skrämmande destinationer - som Transsylvanien med greve Draculas slott, trolska skogar och ruggiga grottor.

Stordalen tar över Ving

Den norske hotellmagnaten Petter Stordalen är resekoncernen Vings nya ägare - det är första gången på 25 år som Ving får en Nordisk huvudägare.

Nya snabbfärjan döpt

Bussbranschen kräver svar om Slottsbacken

Stockholms stad stängde Slottsbacken för bussar mellan 3 juni och 30 september i år – nu kräver bussbranschen svar från ansvariga politiker och myndigheter.

Bättre skydd vid flygkonkurser

Sörmländskt samarbete för bussturism

Piloterna ska själva minska utsläppen

Med ett nytt verktyg ska Norweigians piloter lära sig flyga snålare och minska CO2-utsläppen med 140 000 ton per år – det är i alla fall vad lågprisbolaget hoppas på.

Fler flygbussar för Flixbus

Efter en framgångsrik linjestart mellan Stockholm och Arlanda, börjar Flixbus rusta upp för att växa inom flygplatstransfer - fler svenska flygplatser står i tur att få bolagets busstrafik.

Norwegian och JetBlue ingår samarbetsavtal

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Höstlovstryck för Vy

Karlsson till Merresor

Laggar till Grönklitt

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.501