23948sdkhjf

Turkiet höstfavorit

Den turkiska Medelhavskusten är en storfavorit bland svenska turister – i alla fall enligt den specialiserade researrangören Turkietresor.

Hösten erbjuder temperaturer mellan 25-30 grader, vilket är perfekt för svenskar som är vana vid den skandinaviska sommaren, säger Yildiz Zerman, Head of Operations på Turkietresor. 

Just södra Turkiet eller rättare sagt Medelhavskusten håller bra temperatur under hela september och oktober. Där är det i genomsnitt tio grader varmare än vid Svarta havskusten i norr som gör sig bäst under försommaren för svenska turister. Hösten fortsätter därför att vara en favoritmånad för resor till Turkiet och Antalyakusten vilket framgår av försäljningsstatistiken för Turkietresor.

– Den höga efterfrågan på höstresor som vi såg förra året innebar att vi i år kunde sätta upp flyg från ännu fler avreseorter än förra året, säger Yildiz Zerman.

År 2019 har researrangören sex avreseorter i höstprogrammet; Stockholm, Göteborg, Halmstad, Ängelholm, Norrköping och Trondheim. Det är många som satsar på turkiska Medelhavskusten, men rt-forum kommer framöver att berätta om dem som även satsar på den turkiska Svarta havskusten i norr. Mer om det framöver, alltså.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11