23948sdkhjf

Turkiet höstfavorit

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Den turkiska Medelhavskusten är en storfavorit bland svenska turister – i alla fall enligt den specialiserade researrangören Turkietresor.

Hösten erbjuder temperaturer mellan 25-30 grader, vilket är perfekt för svenskar som är vana vid den skandinaviska sommaren, säger Yildiz Zerman, Head of Operations på Turkietresor. 

Just södra Turkiet eller rättare sagt Medelhavskusten håller bra temperatur under hela september och oktober. Där är det i genomsnitt tio grader varmare än vid Svarta havskusten i norr som gör sig bäst under försommaren för svenska turister. Hösten fortsätter därför att vara en favoritmånad för resor till Turkiet och Antalyakusten vilket framgår av försäljningsstatistiken för Turkietresor.

– Den höga efterfrågan på höstresor som vi såg förra året innebar att vi i år kunde sätta upp flyg från ännu fler avreseorter än förra året, säger Yildiz Zerman.

År 2019 har researrangören sex avreseorter i höstprogrammet; Stockholm, Göteborg, Halmstad, Ängelholm, Norrköping och Trondheim. Det är många som satsar på turkiska Medelhavskusten, men rt-forum kommer framöver att berätta om dem som även satsar på den turkiska Svarta havskusten i norr. Mer om det framöver, alltså.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Busstorget till Bålsta!

1

Längsta direktflygningen testas

Lockar med tåg till norrsken

1

Shoppingturismen ökar – kineser mest lönsamma

Höstlovstryck för Vy

Lyxflyg från Sverige

För svenskar som har drömt om att resa i Emirates First Class direkt från Stockholm är det nu extra tillgängligt under en tidsbegränsad kampanj - men snart stängs bokningsmöjligheten.

Nyhetsbrev

Höstlov med Flixbus

Arkiv

Karlsson till Merresor

Tallink tar Burger King till Baltikum

Nu ska hela resan klimatdeklareras

Regeringen vill införa obligatoriskt klimatdeklaration för alla långdistansresor – branschen ger i princip tummen upp för tanken men Sveriges Bussföretag varnar för otydlighet.

Luttamaguzi årets miljöinnovatör

Okända resmål lockar

Stugby blir elproducent

Rustar kryssarna för miljarder

Resebranschen i snabb förändring

Flygbolag och reseföretag går i konkurs, undergången nära – eller är det i själva verket så att företagen inte hängt med i utvecklingen? Big Travel uppger att de har svaren!

Dansk attack mot utländska bussbolag

Nattåg till fjällen

Laggar till Grönklitt

Snart flyger fler igen

Redan nästa år kommer flyget att öka igen efter en lång tids kräftgång – det framgår av Transportstyrelsens prognos som sträcker sig till 2025.

Flyg och hundspann till skidbacken

Turkiet höstfavorit

Vings ägare i konkurs

Brittiska resegiganten Thomas Cook har gått i konkurs och drar med sig Ving i fallet - drygt 5600 svenska resenärer drabbades.

Plus

Andlig och lekamlig spis i Valamo kloster

Studenter reser klimatsmart

Framtidens resenärer, studenterna, reser mer klimatsmart än svensken i allmänhet – och överraskar när det gäller favoritkändis att helst resa tillsammans med.

Bond till Volvo

Nordlind till Skansen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.408