23948sdkhjf

Ingen överprövning för Hybricon

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sista hoppet för Hybricon angående upphandlingen av elbussar till Skellefteåbuss har grusats - detta sedan Kammarrätten avvisat elbusstillverkarens begäran.

Kammarrätten meddelar inte Hybricon prövningstillstånd gällamde Skellefteåbuss upphanding av sex elbussar till sin stadstrafik. Det kommunägda bussbolaget meddelade först att Hybricon vann upphandlingen 17 januari i år med tid för att överklaga beslutet till sedvanliga 10 dagar.

Sedan förlängdes tiden för överklagande i omgångar tills slutligen Wist Last och Buss, ett bolag knutet till bland annat Volvo Bussar, kom in med en överklagan och sedan fick tilldelningen.

Läs mer om vad som hänt HÄR!

Läs även detta om Hybricon!

Hybricon var naturligtvis missnöjda med att bli av med en leverans bolaget så väl behövde och valde då att överklaga beslutet till Förvaltningsrätten. Efter en tid beslutade Förvaltningsrättet att avvisa Hybricons invändningar och att Wist Last och Buss skulle tilldelas upphandlingen i enlighet med Skellefteåbuss tidigare beslut.

Läs mer om turerna kring Skellefteåbuss elbussupphandling!

Hybricon vägrade ge upp utan tog ärendet till Kammarrätten. Nu har Kammarrätten avvisat Hybricons begäran och Förvaltningsrättens avgörande står därför fast. Därmed är Hybricon borta ur bilden, det blir i stället Wist Last och Buss som kommer att leverera elbussar från Volvo Bussar till Skellefteås stadstrafik i stället.

Besvikelsen hos det ekonomiskt pressade Hybricon är naturligtvis stor, även om bolagets ledning inte torde vara speciellt överraskad efter raden av motgångar. Vad som kommer att hända med Hybricon framöver kommer rt-forum att följa noga.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussen kör själv i depån

Masexpressen knyts till Flixbus

Sverigepremiär för CapaCity L

Sverigepremiären för marknadens längsta enkelledbuss, CapaCity L, är nu spikad – Transdev har köpt ett gäng bussar till Göteborg där de börjar rulla i slutet av 2020.

Grönlund omvald i IRU

Anna Grönlund blev omvald som vice ordförande för IRU:s passagerarkommitté.

Fredman avancerar

Volvo lanserar ny dubbeldäckare

Nästa år lanserar Volvo Bussar en ny dubbeldäckare något som det ryktats om länge har nu bekräftats – det handlar om en expressbuss med extra stor kapacitet.

Nyhetsbrev

Transportföretagen tar över Vintervägforum

Arkiv

Dryga böter för Västtrafik

Volvo och Transdev slår elbussrekord

Europas enskilt största elbussaffär är ett faktum. Transdev har beställt 157 helelektriska elbussar till Göteborgs stadstrafik av Volvo Bussar. Affären är i miljardklassen.

Tre bra kvartal för Scania

Scanias nettoomsättning för de nio första månaderna 2019 uppgick till 113,8 miljarder kronor - en ökning med 15 procent jämfört med samma period föregående år.

Fyra år längre och tre miljarder dyrare för Förbifarten

Nu släpper Trafikverket sin nya tidsplan för Förbifart Stockholm.

Scania bantar

Busshjälp till utsatta barn

Tågresandet i Västra Götaland ökar

Rekordaffär mellan Volvo och Transdev

Supersnål buss för skidlandslaget

Scania tar samarbetet med Sveriges längdlandslag till nästa nivå - utöver den tidigare vallalastbilen har landslaget nu även en specialbyggd skidbuss under tävlingssäsong.

Plus

Volvo rycker i Bussligan

Volvo rycker fram flera placeringar i Tunga Bussligan 2019 - men MAN leder fortsatt även om marginalen krymper, det visar Bil Swedens statistik.

Trög oktober för bussarna

Samtrans kvar i Stockholm

Nytt reseavdrag gynnar bussresor

Volvo vann i Skellefteå

Busworld slog rekord

Som tidigare antagits kom årets Busworld i Bryssel att slå alla tiders rekord – nu har arrangörerna räknat samman alla siffror som bekräftar framgången.

MultiQ vann i Danmark

Nya Bussmiljönärer i Västsverige

Projektet Bussmiljönärerna går ut på att erbjuda ett periodkort till invånare på en eller flera områden – så att de lockas till bussen och ställer bilen.

Internet fyller 50

Larsson tar över Skellefteå buss

Kameraupphandling ska göras om

Mohlins växer med uppköp

Höstlovstryck för Vy

Tunnelbanan tidigareläggs

Karlsson till Merresor

Atthoff in efter Wärn

Strand till Nobina

Clemens till Stockholmsmässan

Firth till WSP

Skolbussar i Mullsjö saboterade

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.317