23948sdkhjf

Ingen överprövning för Hybricon

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Sista hoppet för Hybricon angående upphandlingen av elbussar till Skellefteåbuss har grusats - detta sedan Kammarrätten avvisat elbusstillverkarens begäran.

Kammarrätten meddelar inte Hybricon prövningstillstånd gällamde Skellefteåbuss upphanding av sex elbussar till sin stadstrafik. Det kommunägda bussbolaget meddelade först att Hybricon vann upphandlingen 17 januari i år med tid för att överklaga beslutet till sedvanliga 10 dagar.

Sedan förlängdes tiden för överklagande i omgångar tills slutligen Wist Last och Buss, ett bolag knutet till bland annat Volvo Bussar, kom in med en överklagan och sedan fick tilldelningen.

Läs mer om vad som hänt HÄR!

Läs även detta om Hybricon!

Hybricon var naturligtvis missnöjda med att bli av med en leverans bolaget så väl behövde och valde då att överklaga beslutet till Förvaltningsrätten. Efter en tid beslutade Förvaltningsrättet att avvisa Hybricons invändningar och att Wist Last och Buss skulle tilldelas upphandlingen i enlighet med Skellefteåbuss tidigare beslut.

Läs mer om turerna kring Skellefteåbuss elbussupphandling!

Hybricon vägrade ge upp utan tog ärendet till Kammarrätten. Nu har Kammarrätten avvisat Hybricons begäran och Förvaltningsrättens avgörande står därför fast. Därmed är Hybricon borta ur bilden, det blir i stället Wist Last och Buss som kommer att leverera elbussar från Volvo Bussar till Skellefteås stadstrafik i stället.

Besvikelsen hos det ekonomiskt pressade Hybricon är naturligtvis stor, även om bolagets ledning inte torde vara speciellt överraskad efter raden av motgångar. Vad som kommer att hända med Hybricon framöver kommer rt-forum att följa noga.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Första staten med gratis kollektivtrafik

Plus 2

Klart: Vinnaren av Tunga Bussligan 2019!

Efter en rafflande slutstrid står det klart vem som vann Tunga Bussligan 2019 - här presenteras vinnaren plus alla tunga bussfabrikat som fått nya bussar registrerade under 2019, alla siffror kommer från Bil Swedens statiatik.

Bra december för bussarna

Nytt signalsystem i Danmark

Forskare: ”Landsortsbor riskerar att bli högerpopulister”

Allt fler flyttar till städer och kvar blir ”dubbla förlorare” som riskerar att hemfalla åt högerpopulism – men det finns ett effektivt botemedel, detta enligt forskning vid Malmö universitet.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14