23948sdkhjf

Ingen överprövning för Hybricon

Sista hoppet för Hybricon angående upphandlingen av elbussar till Skellefteåbuss har grusats - detta sedan Kammarrätten avvisat elbusstillverkarens begäran.

Kammarrätten meddelar inte Hybricon prövningstillstånd gällamde Skellefteåbuss upphanding av sex elbussar till sin stadstrafik. Det kommunägda bussbolaget meddelade först att Hybricon vann upphandlingen 17 januari i år med tid för att överklaga beslutet till sedvanliga 10 dagar.

Sedan förlängdes tiden för överklagande i omgångar tills slutligen Wist Last och Buss, ett bolag knutet till bland annat Volvo Bussar, kom in med en överklagan och sedan fick tilldelningen.

Läs mer om vad som hänt HÄR!

Läs även detta om Hybricon!

Hybricon var naturligtvis missnöjda med att bli av med en leverans bolaget så väl behövde och valde då att överklaga beslutet till Förvaltningsrätten. Efter en tid beslutade Förvaltningsrättet att avvisa Hybricons invändningar och att Wist Last och Buss skulle tilldelas upphandlingen i enlighet med Skellefteåbuss tidigare beslut.

Läs mer om turerna kring Skellefteåbuss elbussupphandling!

Hybricon vägrade ge upp utan tog ärendet till Kammarrätten. Nu har Kammarrätten avvisat Hybricons begäran och Förvaltningsrättens avgörande står därför fast. Därmed är Hybricon borta ur bilden, det blir i stället Wist Last och Buss som kommer att leverera elbussar från Volvo Bussar till Skellefteås stadstrafik i stället.

Besvikelsen hos det ekonomiskt pressade Hybricon är naturligtvis stor, även om bolagets ledning inte torde vara speciellt överraskad efter raden av motgångar. Vad som kommer att hända med Hybricon framöver kommer rt-forum att följa noga.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094