23948sdkhjf

Norwegian och JetBlue ingår samarbetsavtal

Norwegian och det amerikanska flygbolaget JetBlue ingår avtal om samarbete – därmed öppnas fler destinationer för både bolagens kunder.

Det nya samarbetet ska göra det möjligt för båda lågprisbolagens kunder att enkelt beställa vidareförbindelser i en och samma bokning.

JetBlue har ett betydande linjenät i USA, Karibien och Latinamerika medan Norwegian har ett flertal transatlantiska linjer och ett stort linjenät i Europa. Samarbetet gör det möjligt för kunder att beställa genomgående flygresor i en enda bokning på båda bolagens linjenät. Målet är att genomgående biljetter ska finnas tillgängliga på båda bolagens webbplatser.

– Det här samarbetet kommer att ge resenärer ännu fler valmöjligheter. JetBlue är det största flygbolaget på flera av våra USA-baser som New York och Fort Lauderdale, vilket kommer att ge både våra och JetBlues kunder tillgång till ett stort linjenät på båda sidor om Atlanten. JetBlue är en idealisk samarbetspartner för oss eftersom bolaget har betydande närvaro i USA, Karibien och Latinamerika, säger Geir Karlsen, tillförordnad koncernchef och finansdirektör på Norwegian.

På de tre knutpunkterna New York JFK, Boston och Fort Lauderdale får Norwegians resenärer tillgång till 60 inrikeslinjer i USA samt 40 linjer till Karibien och Latinamerika. JetBlues kunder kan flyga till Europa med Norwegian på över 20 linjer.

– Det här samarbetet ger resenärer sömlösa vidareförbindelser inom Jetblues omfattande linjenätverk i USA, Karibien och Latinamerika i kombination med Norwegians spännande destinationer i Europa. Norwegian och JetBlue delar visionen om att ökad konkurrens och låga priser är bra för kunderna, särskilt på transatlantiska linjer som domineras av skyhöga priser, nätverksbolag och allianser, säger Robin Hayes, koncernchef på JetBlue.

Resenärer kommer att kunna boka genomgående biljetter med Norwegian och JetBlue på båda bolagens webbplatser under första halvåret 2020. De kommer då även att kunna checka in bagage hela vägen.

FAKTA/JetBlue

Ett av de större lågprisbolagen i USA. Varje år transporterar bolaget över 42 miljoner passagerare till över hundra destinationer i USA, Karibien och Latinamerika. Bolaget har över 22 000 anställda, har vunnit flera kundutmärkelser och erbjuder gratis WiFi på sina flygningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.298