23948sdkhjf

Norwegian och JetBlue ingår samarbetsavtal

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Norwegian och det amerikanska flygbolaget JetBlue ingår avtal om samarbete – därmed öppnas fler destinationer för både bolagens kunder.

Det nya samarbetet ska göra det möjligt för båda lågprisbolagens kunder att enkelt beställa vidareförbindelser i en och samma bokning.

JetBlue har ett betydande linjenät i USA, Karibien och Latinamerika medan Norwegian har ett flertal transatlantiska linjer och ett stort linjenät i Europa. Samarbetet gör det möjligt för kunder att beställa genomgående flygresor i en enda bokning på båda bolagens linjenät. Målet är att genomgående biljetter ska finnas tillgängliga på båda bolagens webbplatser.

– Det här samarbetet kommer att ge resenärer ännu fler valmöjligheter. JetBlue är det största flygbolaget på flera av våra USA-baser som New York och Fort Lauderdale, vilket kommer att ge både våra och JetBlues kunder tillgång till ett stort linjenät på båda sidor om Atlanten. JetBlue är en idealisk samarbetspartner för oss eftersom bolaget har betydande närvaro i USA, Karibien och Latinamerika, säger Geir Karlsen, tillförordnad koncernchef och finansdirektör på Norwegian.

På de tre knutpunkterna New York JFK, Boston och Fort Lauderdale får Norwegians resenärer tillgång till 60 inrikeslinjer i USA samt 40 linjer till Karibien och Latinamerika. JetBlues kunder kan flyga till Europa med Norwegian på över 20 linjer.

– Det här samarbetet ger resenärer sömlösa vidareförbindelser inom Jetblues omfattande linjenätverk i USA, Karibien och Latinamerika i kombination med Norwegians spännande destinationer i Europa. Norwegian och JetBlue delar visionen om att ökad konkurrens och låga priser är bra för kunderna, särskilt på transatlantiska linjer som domineras av skyhöga priser, nätverksbolag och allianser, säger Robin Hayes, koncernchef på JetBlue.

Resenärer kommer att kunna boka genomgående biljetter med Norwegian och JetBlue på båda bolagens webbplatser under första halvåret 2020. De kommer då även att kunna checka in bagage hela vägen.

FAKTA/JetBlue

Ett av de större lågprisbolagen i USA. Varje år transporterar bolaget över 42 miljoner passagerare till över hundra destinationer i USA, Karibien och Latinamerika. Bolaget har över 22 000 anställda, har vunnit flera kundutmärkelser och erbjuder gratis WiFi på sina flygningar.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt drag av RK Travel Group

Från och med nu har resegrossisten RK Travel Group infört ett nytt grepp som pressar både den egna organisationen och konkurrenterna – men gynnar kunderna.

Skansen slog rekord 2019

AI tar över i Växjö

Resebranschen får nyord

Glöm flygskammen, nu har resebranschen fått nya roliga ord enligt dem som ställt samman 2019 års nyord!

Stena Lina storsatsar

Anmälan till Busstorget har öppnat!

Nyhetsbrev

Bussbolag i känslosam julkampanj

Arkiv

Flygresenärernas favoritdestinationer

Vart hän vill de som flyger med SAS egentligen? Ja, nu har den saken blivit utredd och det visar sig att svenskar, norrmän och danskar har helt olika preferenser!

Hårdrock på Furuvik

Hårdrocken tågar in på Furuvik i sommar när den legendariske Kiss-gitarristen Ace Frehley intar Stora Scen.

De uppträder på Grönan 2020

Nu har Gröna Lund fått klart med de första 12 artisterna för sommarsäsongen 2020 – en hel rad heta namn presenteras.

Fixar julklappar av bussbiljetter

Ras för novemberflyget

Vikingaland turismprisade

Tåg till Dalafjällen

Norwegian säljer dotterbolag

Ryanair lämnar Skavsta

Spännande smaksensation

I dagarna lanserade Brutal Brewing ett nytt öl i begränsad upplaga.

Besöksnäringen och turistbussen

Alkoholfri succé

Bästa julölet korat

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

Högtryck i jultrafiken

Masurien – okänd pärla i Centraleuropa

Masurien är en spännande destination i Sveriges närhet och perfekt för bussresan – Lundwall Travel slår ett slag för det tämligen okända sjölandskapet i nordöstra Polen.

Plus

Fem snabba frågor…

Portugal vann igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.375