23948sdkhjf

Kameraupphandling ska göras om

Upphandlingen av trygghetskameror till Stockholms tunnelbana och pendeltåg överklagades för en tid sedan – nu har Kammarrätten beslutat att upphandlingen ska göras om.

2 april 2019 meddelade företaget Secits att bolaget vunnit en upphandling med Region Stockholm avseende trygghetskameror till tunnelbana och pendeltåg. Samtidigt meddelades även att Region Stockholms tilldelningsbeslut hade överklagats av annan part. Kammarrätten har nu bifallit överklagandet och beslutat att Region Stockholms upphandling av kameror till trygghetskamerasystemet (TN 2018–0866) ska göras om.

Ramavtalet uppskattas vara värt cirka 20 miljoner kronor över tre år med möjlighet till förlängning med upp till två år.

Kammarrätten har alltså avkunnat dom gällande upphandlingen av trygghetskameror, så mycket mer är inte känt i nuläget. Då Secits inte är en direkt part i målet delges inte bolaget uppgifter rörande processen per automatik. Secits kommer nu att se på Region Stockholms agerande i och med att upphandlingen nu görs om. Secits uppskattar att Region Stockholm fattar ett nytt beslut inom kort.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094