23948sdkhjf

Nya Bussmiljönärer i Västsverige

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Projektet Bussmiljönärerna går ut på att erbjuda ett periodkort till invånare på en eller flera områden – så att de lockas till bussen och ställer bilen.

För att lyfta fram hållbart resande och fördelarna med att välja bussen i stället för att ta bilen till arbetet, har Lidköpings och Götene kommun i samarbete med Nobina i Skaraborg och Västtrafik startat projektet Bussmiljönärerna.

Bussmiljönärerna går ut på att deltagare i Lidköping och Götene får ett periodkort med syfte att börja åka buss till arbetet istället för att ta bilen. Projektet har väckt stort intresse och av alla ansökningar har nitton personer valts ut och förhoppningen är att de ska fortsätta åka buss även efter att projektet är avslutat.

– Med projektet vill vi lyfta fördelarna med att åka buss istället för bil, och visa att det är både enkelt och bekvämt att ta bussen samt bra för både hälsan och klimatet att välja bussen framför bilen, säger André Sellén, trafikchef på Nobina som ansvarar för all linjetrafik i Skaraborg åt Västtrafik.

Projektet pågår mellan 4 november 2019 till 2 februari 2020, och har inletts med en kick-off där deltagarna presenterades och fick en genomgång av projektet samt vad som förväntas av dem. För att ge deltagarna extra motivation och kunskap att skapa denna beteendeförändring hölls en liten ”busskola” av Annica Bro, utbildnings- och rekryteringsansvarig på Nobina i Skaraborg.

– Med hjälp av detta projekt fortsätta skapa ett hållbart resande i våra kommuner, säger Dennis Tomazic, energi- och klimatrådgivare på Lidköpings kommun som är projektledare för Bussmiljönärerna tillsammans med Johannes Hukkanen, kollektivtrafikstrateg Götene kommun.

– Dessutom får deltagarna berätta hur de upplever busspendlingen, och med hjälp av deras återkoppling och upplevelse kan vi gemensamt göra busstrafiken ännu bättre, säger Johannes Hukkanen.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Bussen kör själv i depån

Masexpressen knyts till Flixbus

Sverigepremiär för CapaCity L

Sverigepremiären för marknadens längsta enkelledbuss, CapaCity L, är nu spikad – Transdev har köpt ett gäng bussar till Göteborg där de börjar rulla i slutet av 2020.

Grönlund omvald i IRU

Anna Grönlund blev omvald som vice ordförande för IRU:s passagerarkommitté.

Fredman avancerar

Volvo lanserar ny dubbeldäckare

Nästa år lanserar Volvo Bussar en ny dubbeldäckare något som det ryktats om länge har nu bekräftats – det handlar om en expressbuss med extra stor kapacitet.

Nyhetsbrev

Transportföretagen tar över Vintervägforum

Arkiv

Dryga böter för Västtrafik

Volvo och Transdev slår elbussrekord

Europas enskilt största elbussaffär är ett faktum. Transdev har beställt 157 helelektriska elbussar till Göteborgs stadstrafik av Volvo Bussar. Affären är i miljardklassen.

Tre bra kvartal för Scania

Scanias nettoomsättning för de nio första månaderna 2019 uppgick till 113,8 miljarder kronor - en ökning med 15 procent jämfört med samma period föregående år.

Fyra år längre och tre miljarder dyrare för Förbifarten

Nu släpper Trafikverket sin nya tidsplan för Förbifart Stockholm.

Scania bantar

Busshjälp till utsatta barn

Tågresandet i Västra Götaland ökar

Rekordaffär mellan Volvo och Transdev

Supersnål buss för skidlandslaget

Scania tar samarbetet med Sveriges längdlandslag till nästa nivå - utöver den tidigare vallalastbilen har landslaget nu även en specialbyggd skidbuss under tävlingssäsong.

Plus

Volvo rycker i Bussligan

Volvo rycker fram flera placeringar i Tunga Bussligan 2019 - men MAN leder fortsatt även om marginalen krymper, det visar Bil Swedens statistik.

Trög oktober för bussarna

Samtrans kvar i Stockholm

Nytt reseavdrag gynnar bussresor

Volvo vann i Skellefteå

Busworld slog rekord

Som tidigare antagits kom årets Busworld i Bryssel att slå alla tiders rekord – nu har arrangörerna räknat samman alla siffror som bekräftar framgången.

MultiQ vann i Danmark

Nya Bussmiljönärer i Västsverige

Projektet Bussmiljönärerna går ut på att erbjuda ett periodkort till invånare på en eller flera områden – så att de lockas till bussen och ställer bilen.

Internet fyller 50

Larsson tar över Skellefteå buss

Kameraupphandling ska göras om

Mohlins växer med uppköp

Höstlovstryck för Vy

Tunnelbanan tidigareläggs

Karlsson till Merresor

Atthoff in efter Wärn

Strand till Nobina

Clemens till Stockholmsmässan

Firth till WSP

Skolbussar i Mullsjö saboterade

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.165