23948sdkhjf

Nya Bussmiljönärer i Västsverige

Projektet Bussmiljönärerna går ut på att erbjuda ett periodkort till invånare på en eller flera områden – så att de lockas till bussen och ställer bilen.

För att lyfta fram hållbart resande och fördelarna med att välja bussen i stället för att ta bilen till arbetet, har Lidköpings och Götene kommun i samarbete med Nobina i Skaraborg och Västtrafik startat projektet Bussmiljönärerna.

Bussmiljönärerna går ut på att deltagare i Lidköping och Götene får ett periodkort med syfte att börja åka buss till arbetet istället för att ta bilen. Projektet har väckt stort intresse och av alla ansökningar har nitton personer valts ut och förhoppningen är att de ska fortsätta åka buss även efter att projektet är avslutat.

– Med projektet vill vi lyfta fördelarna med att åka buss istället för bil, och visa att det är både enkelt och bekvämt att ta bussen samt bra för både hälsan och klimatet att välja bussen framför bilen, säger André Sellén, trafikchef på Nobina som ansvarar för all linjetrafik i Skaraborg åt Västtrafik.

Projektet pågår mellan 4 november 2019 till 2 februari 2020, och har inletts med en kick-off där deltagarna presenterades och fick en genomgång av projektet samt vad som förväntas av dem. För att ge deltagarna extra motivation och kunskap att skapa denna beteendeförändring hölls en liten ”busskola” av Annica Bro, utbildnings- och rekryteringsansvarig på Nobina i Skaraborg.

– Med hjälp av detta projekt fortsätta skapa ett hållbart resande i våra kommuner, säger Dennis Tomazic, energi- och klimatrådgivare på Lidköpings kommun som är projektledare för Bussmiljönärerna tillsammans med Johannes Hukkanen, kollektivtrafikstrateg Götene kommun.

– Dessutom får deltagarna berätta hur de upplever busspendlingen, och med hjälp av deras återkoppling och upplevelse kan vi gemensamt göra busstrafiken ännu bättre, säger Johannes Hukkanen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141