23948sdkhjf

Ferry till Furuvik

Första artisten till Furuviks konsertsommar 2020 är äntligen bokad - Bryan Ferry är redo att inta Furuviks Stora Scen.

Ferry slog igenom med bandet Roxy Music på 70-talet och har sedan dess etablerat sig som en ikonisk och innovativ sångare och låtskrivare. Med en blandning av Sinatra, Gainsbourg och Lou Reed har Bryan Ferry alltid brutit ny mark med sin musik och vi är otroligt stolta över att få välkomna honom till Furuvik 30 maj kl. 20.00.

Med klassiska hits som ”Slave To Love” och “Let’s Stick Together” har Bryan Ferry varit ständigt närvarande inom populärmusiken. Både från starten av 70-talet med Roxy Music och med sin solokarriär som sträckt sig över tre decennier har Ferry aldrig slutat att imponera. Utöver sina egna låtar har han även förmågan att ta låtar från olika genrer och ge dem nytt liv, något som bland annat går att höra på hans rosade album ”Dylanesque” från 2007, en hyllning till Bob Dylan.

– Vi är så taggade inför att äntligen kunna släppa artister inför sommaren 2020 och vilken artist att börja med! Bryan Ferry är en riktigt grym bokning och vi ser fram emot när han äntligen kliver ut på Furuviks Stora Scen, säger Nina Tano, vd på Furuvik.

Bryan Ferrys senaste album ”Bitter-Sweet” släpptes 2018 och tidigare i år blev han invald i Rock and Roll Hall of Fame som medlem i Roxy Music. 30 maj kl. 20.00 tar han över Furuviks Stora Scen, något att notera för grupp- och bussresan till Gävletrakten kommande vår.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109