23948sdkhjf

55 555:e Citaron

| Av Thomas Dietl | Tipsa redaktionen

Mercedes-Benz har levererat den 55 555:e stadsbussen Citaro till svensk storkund.

I dagarna levererade Mercedes-Benz den 55 555:e stadsbussen av den framgångsrika modellserien. Jubileumsmodellen, en helelektrisk och utsläppsfri eCitaro, kommer att köras i av Bergkvarabuss i hamnstaden Trelleborg.

Citaro är en milstolpe i busshistorien. Med eCitaro har utvecklingen gått in i en ny fas. Det är vårt svar på efterfrågan på tysta och utsläppsfria stadsbussar och ger städer mer levnadskvalitet, säger Roman Biondi, chef för försäljning Daimler-bussar.

Jubileumsbussen är en del av ett kontrakt om tio elbussar av modellen eCitaro som ska sköta stadstrafiken i Sveriges sydligaste stad, Trelleborg. Staden blir samtidigt en av de ledande städerna i Sverige med 100 procent elektrifierad kollektivtrafik. Detta är redan den andra eCitaro-beställningen från Bergkvarabuss, den första gick till Ystad.

Läs mer om Sverigepremiären för eCitaro i Ystad HÄR!

Jubileumsbussen har sidofönster med ett mörkare dubbelglas och ytterligare djupa sidofönster mellan axlarna gör den särskilt elegant. En varningsklocka för fotgängare varnar förbipasserande för den tysta elbussen.

Det finns USB-uttag i bussen där passagerarna kan ladda sina telefoner och annan elektronisk utrustning, något som ännu är relativt sällsynt i stadsbussar. Exempel är också säkerhetsutrustningen för jubileumsfordonet med avstängningsassistenten Sideguard Assist, den aktiva bromsassistenten Preventive Brake Assist och Electronic Stability Program ESP. Tack vare att den är utrustad med tolv batteripaket och en batterikapacitet på 292 kWh uppnår eCitaro tillräcklig räckvidd även under den skandinaviska vintern.

Håll dig uppdaterad med RT-Forum

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109